Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (5)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Ghost Hound

Mozgókép | Beküldte: FFnF | 2008.02.29. 12:12

KépA halál megrázó élmény. Ilyesmit látva, főleg egy kisgyermek esetében, a világ kifordulhat magából. Tévképzetek, rémálmok, fóbiák, rettegés, félelem olyan láthatatlan dolgoktól, melyek nem is léteznek. Hangok, látomások, melyek folyvást kísértenek. Ez vár azokra, akik nem elég idősek, vagy nem elég erősek hozzá, hogy feldolgozzák, egy családtagjuk vagy barátjuk meghalt, többé nem láthatják. Sajnos ez a veszély egy családtag elvesztésekor nem csupán egy embert, az egész családot fenyegeti. A világ pedig kegyetlen, a halál elérhet bárkit, bármikor.
Komori Tarou, Ogami Makoto és Nakajima Masayuki. Mindhármukkal megtörtént már a szörnyűség, mindhárman szemtanúi voltak egy másik ember halálának. Tarou-kun járt közülük a legrosszabbul, őt 3 évesen egy emberrabló ejtette fogságba 8 éves nővérével együtt. Ez önmagában is elég megrázó lenne egy ilyen kicsi gyereknek, de ráadásul nővére meghalt, miután a rendőrség nem talált rájuk időben. Makoto édesapja öngyilkosságának lehetett tanúja, aki egy héttel Tarou-kun elrablása után dobta el az életét. Az Ogami család gyászát pedig beárnyékolták a pletykák, a férfinak talán köze volt a Komori gyerekek elrablásához. Masayuki esete más, mint két barátjáé. Ő egy osztálytársa haláláért felelős, akit addig hecceltek, míg az le nem ugrott az iskola tetejéről.
Nem csoda tehát, ha mind a három 14 év körüli fiú fóbiáktól szenved. Félelmeik mások, de a sors valahogy egymás útjába sodorja őket. Tarou és Makoto egy Suiten nevű vidéki kisvárosban élnek. Rokonok, de nem sokat találkoznak, szinte egyáltalán nem beszélnek egymással. Az új tanév kezdetén áthelyezett Masayuki az, aki olthatatlan kíváncsiságától hajtva összehozza őket, mivel a kíváncsi természetű fiú minkettejük tragédiájára kíváncsi, és minél többet szeretne megtudni a két ügyről. KépA hármas kezdetben nem nagyon bírja egymást, de egy eset megváltoztatja hozzáállásukat. Együtt elmennek a romos kórházépületbe, ahol Tarou-t elrablója fogságban tartotta 11 éve. Az épület még ma is áll, habár a nem messze épült duzzasztó miatt gyakran kerül víz alá. Az épületben bolyongva megtalálják a szobát, melyhez Tarou-nak élete legrosszabb élményei kötődnek, és olyan dolog történik itt velük, amire nem is számítanak. Szellemük kilép testükből és szabadon szárnyalva járhatják Kakuriyo, a túlvilág földjét.
Visszatérve testükbe másnap már nem is biztosak benne, hogy a történtek valódiak voltak, de mivel mindhárman emlékeznek rá, így az sem kizárt, hogy mégsem csak képzelődtek. Az esetet követően egyre gyakrabban hagyják el testüket, mindig együtt, mind a hárman, illetve szép lassan a valódi világban is szellemek kezdenek feltünedezni. A hallucináció és az asztrálprojekciós zavar (a test elhagyása) viszont a tudathasadás tünete, ami gyakran jelentkezik komoly megrázkódtatáson átesett embereknél, melyet a poszttraumás stressz vált ki. Kérdés tehát, hogy a 3 fiatal természetfeletti jelenségek tanúja, vagy agyuk nem képes feldolgozni az őket ért traumát és tévképzeteket generálva szép lassan összeomlik? A fiúk valóban Kakuriyóban járnak időről-időre, vagy szép lassan megbolondulnak?
A Ghost Hound a Production I.G fennállása 20. évfordulójának megünneplése céljából készült. Nem véletlen tehát, hogy a stúdió olyan embereket kért fel a sorozat elkészítésére, akiknek az anime világában nem csekély tekintélyük van. A sorozat atyja az a Masamune Shirow, aki a Ghost in the Shell megalkotója is. A rendező Nakamura Ryutaro, akinek nevéhez a Serial Experiments Lain és a Kino's Journey köthető. A forgatókönyvet Chiaki J. Konaka készítette, aki a Lain-t, a Texhnolize-t és a Hellsing tévésorozatot jegyzi. A karakterdizájn Oka Mariko érdeme, aki a Hell Girl karaktereit is tervezte. Az anime színvonala tehát garantált, és tény, nem okoz csalódást, hozza az elvárt minőséget.

Kép
Csodálatos látvány és karakterek, fülbemászó zenék, remek hangeffektek. Izgalmas, kissé szomorkás történet. Olyan anime ez, melyet évek múlva is emlegetni fognak, és amely talán beírja nevét az anime klasszikusai közé.

FFnF

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Galéria

 

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.