Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Május – Június
1.  herryporter (23)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (16)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Felhasználói Szabályzat

 

I. Felhasználók

A Fiction Kult fóruma, illetve a közétett írásokhoz, könyvekhez való hozzászólások nyilvánosak, így regisztráció után bármely tagunk szabadon – természetesen a magyar netikett és e Szabályzatban foglaltak betartásával – közzé teheti az oldalon véleményét, gondolatait. Nem regisztrált olvasóink csupán olvashatják a különböző hozzászólásokat.

A regisztráció alkalmával valamennyi felhasználónk magára nézve kötelezőnek fogadja el jelen Szabályzatot, és tudomásul veszi annak tartalmát, ezért e dokumentumban foglaltak nem ismeretére a későbbiekben nem hivatkozhat.

II. Moderátorok

A Fiction Kult fóruma és az oldal valamennyi hozzászólása moderált. A moderátorok az üzenet szerkesztésétől a hozzászólás egészének törléséig jogosultak beavatkozni, amennyiben e Szabályzatban foglaltak, vagy a kultúrált társalgás elvei sérülnek.

A jogsértést elkövető, a Szabályzat ellen vétő, valamint a fórum életét szándékosan akadályozó felhasználók jogosultságait a moderátorok korlátozhatják. Ilyen esetben, ha a felhasználó többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagyja abba korábbi magatartását, az oldalról is kitiltható regisztrációjának törlésével.

A moderátorok, ha észlelik, hogy egy újonnan megnyitott téma tartalmilag nem a megfelelő fórumban van, azt áthelyezik. Amennyiben egy meglévő témával azonos tartalmú téma kerül megnyitásra, azt a moderátorok lezárják, és a társalgást átirányítják az eredeti helyszínre.

A moderátorok onnan ismerhetők fel, hogy hozzászólásaikban nicknevük után zárójelben az admin szó is szerepel.

III. Fórumok és hozzászólások

1. Ajánlások

- Mielőtt létrehoznál egy új témát, használd a keresőt, hátha már létezik hasonló vagy tartalmilag egyező téma.

- Igyekezz figyelni a helyesírásra, és lehetőség szerint ne tőszavakban válaszolj. Gondolataidat próbáld egy hozzászólásban összegezni, ne pedig néhány perc alatt több „részüzenetet” gyártani.

- Ha egy témához hozzászólsz, próbáld meg elolvasni valamennyi korábbi üzenetet, hogy elkerüld az ismételt kérdést vagy választ.

- Ha nem szükséges, ne idézz duplán (Erre akkor kerül sor, ha egy olyan üzenetet idézel, amiben már szerepel egy idézet.).

2. A szabályok

2.1. Jogsértő hozzászólások

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzététel időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

2.2. Nicknév/avatár megválasztása, illetve azzal való visszaélés

A felhasználóink nem választhatnak olyan nicknevet/avatárt, amely:
- napjainkban élő, vagy korábban élt – elsősorban történelmi jelentőségű – közismert ember neve/róla készült kép
- védjegyet sértő név/kép
- olyan név/kép, mely reklámcélokat szolgál
- mások személyét, jogát, meggyőződését, vallását sértő név/kép
- trágár kifejezést tartalmazó név, vagy egyéb jó ízlést sértő név/kép
- egy már létező nicknévre/avatárra egyértelműen utaló, azzal összetéveszthető név/kép

Abban az esetben, ha egy korábbi nicknévvel könnyen összetéveszthető névvel/képpel regisztrált valaki, a moderátor felkérheti a később csatlakozott felhasználót a változtatásra.

2.3. Mások nicknevét/avatárját sértő hozzászólások és témák

Nem nyitható olyan téma, melynek célja egyértelműen egy nicknév vagy egy avatárkép, illetve a mögötte rejtőző valós személy lejáratása. Az ilyen jellegű hozzászólások sem megengedettek.

2.4. A jó ízlést sértő, trágár kifejezést tartalmazó hozzászólások

Ezek a hozzászólások nem megengedettek és a moderátorok azonnal törlik őket.

2.5. Az oldal/fórum működését hátráltatató, akadályozó hozzászólások

A rendszeres nem témába vágó – offtopic – hozzászólások, valamint az ismétlések (akár egy akár több témában jelenik meg ugyanaz az üzenet) tartoznak ide, melyek szintén kerülendők.

2.6. Mások személyét sértő, valamint a kultúrált beszélgetést korlátozó hozzászólások

Egy fórumban természetes, hogy viták alakulnak ki, de ebben az esetben is be kell tartani a kulturált viselkedés szabályait, így a felhasználók közvetlen, vagy közvetett sértegetése, egy beszélgetés szándékos rombolása a moderátorok közbelépését vonja maga után.

2.7. Bárki valós, személyes adatainak engedély nélküli közlése

Fenti adatok közlése csak abban az esetben megengedett, ha azokat a Fiction Kult weboldalon az érintett korábban már maga nyilvánosságra hozta, minden más esetben a hozzászólás azonnali törlésével jár.

IV. PÜ

Az oldal felhasználóinak kéretlen privát üzenetekkel való elhalmozása tilos. Ha úgy érzed, valakivel olyan viszonyba kerültél, hogy privát üzenetet küldj neki, akkor tedd meg bátran, de ha arra kér a címzett, többet ne küldj, akkor ne zaklasd a jövőben.

V. Adatvédelem

Tagjaink számára már a regisztrálás alkalmával lehetőséget biztosítunk, hogy adataikat titkosan kezeljék (titkos profil). Ebben az esetben a megadott adatokhoz kizárólag az oldal munkatársai férnek hozzá.

A Fiction Kult munkatársai – a hatályos jogszabályokra figyelemmel – minden tőlük telhetőt megtesznek a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében.

Felhívjuk figyelmed, hogy a honlapon leírt véleményed, profilodban megadott adataid személyes adatnak minősülnek, amelyből származásodra, világnézetedre, illetve további személyes adataidra is következtetni lehet. A weboldalra való feltöltéssel, ezen információk bárki számára megismerhetővé válnak.

Tájékoztatunk továbbá, hogy hozzászólásod közzétételével lemondasz a hozzászólásod feletti rendelkezési jogról – de annak tartalmáért továbbra is te viseled a felelősséget – és anyagi vagy más jellegű követelést a jövőben erre alapozva nem támaszthatsz.

Az oldalon található hozzászólások tartalmáért a Fiction Kult szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. Amennyiben az adott hozzászólás saját vagy mások jogos érdekeit, illetve közérdeket sért, azt indoklás nélkül törlik a moderátorok.