Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (18)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Káli dala

 

Borító
  Feltöltötte: Gladon (2008.01.04.)
  Módosította: Ender (2012.03.15.)
Keresem ezt a könyvet. (Be kell jelentkezned)
Kínálom ezt a könyvet (Be kell jelentkezned.)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Szerző: Simmons, Dan
Kiadó: Delta Vision Kft.
Megjelenés éve: 2007
Terjedelem: 279 oldal
Sorozat: A képzelet mesterei
Nyelv: magyar
Díjak: World Fantasy
Kategória: horror, misztikus
Kapcsolódó írás: Könyvajánló – SFmag
Értékelés:

Értékelés: 6 (2) | Értékeld Te is!
Kedvenc: 0 | Olvasott: 1 | Polcon: 0 tagnál
Kínálja: 0 | Keresi: 0 | tag

Robert Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala.

Előszó

A képzelet mesterei sorozat a műfaj hazánkban kevésbé ismert avagy elhanyagolt, újító-teremtő íróit és a spekulatív és magasiroda-lomra hatást gyakoroló darabjait mutatja be. A feltörekvő nemzedék úttörő munkái mellé a spekulatív irodalom régi mesterműveit is beválogattuk, közéjük tartozik Dan Simmons első regénye, amely 1986-ban elnyerte a World Fantasy díjat, és a természetfeletti horrorirodalom egyik klasszikusa.
Az emberiség egyik legősibb és legerősebb érzelme a félelem, azon belül is az ismeretlentől való rettegés. A fényen túli sötétség és a veszély mindig kéz a kézben jártak; az idegen világ veszedelmekkel és balszerencsével teli. Ha a rettegés és gonosz érzetéhez még a kíváncsiság és ámulat érzése is párosul, nem csoda, hogy a rémtörténetek megvetették lábukat az irodalomban, és más műfajokban tevékenykedő írók is olykor különös és félelmet keltő írásokat adnak ki kezük közül.
A horror ismérve, hogy nyugtalanítja, megrémíti vagy elborzasztja olvasóit – és mint ahogy a gyerek is a rettegett pince ajtajához merészkedik, hogy izgatott borzongással letekintsen, ezen irodalmi kategória hívei is a biztonságos hátborsódzás érzését keresik. Nem könnyű feladat ezt az igényt kiszolgálni, mert az érzelmekre építő írás könnyen túlzásokba esik; a mindig épp a fénykörön túli fenyegetés érzetének megőrzése és a rettegés kiváltójának felfedése közti pengeélen táncolás a valóban nagy horrorírók egyszerűnek tűnő, ám valójában nagy írói fegyelmet igénylő kézjegye.
A képzelet mesterei ezúttal sötét színnel bővíti a spekulatív irodalom palettáját: a magyar nyelven megjelenő horrorirodalom egyik régi adósságát törlesztjük ezzel.

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

atifarkas 2013.03.07. 21:36 | # 1
Avatar
Nem horror,csak undorkeltő és elég fárasztó,erőltetettnek tűnik az egész számomra.