Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (32)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

A nyári tűz sárkányai

 

Borító
  Feltöltötte: Gladon (2008.02.07.)
  Módosította: --
Keresem ezt a könyvet. (Be kell jelentkezned)
Kínálom ezt a könyvet (Be kell jelentkezned.)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Szerző: Weis, Margaret; Hickman, Tracy
Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Megjelenés éve: 1998
Terjedelem: 446 oldal
Sorozat: Sárkánydárda krónikák
Nyelv: magyar
Kategória: fantasy
Értékelés:

Értékelés: 8.2 (5) | Értékeld Te is!
Kedvenc: 0 | Olvasott: 4 | Polcon: 1 tagnál
Kínálja: 0 | Keresi: 0 | tag

Margaret Weis és Tracy Hickman talán a TSR legismertebb szerzői. A nagy mesélőpárost a 80-as évek elején kérte fel a TSR, hogy az AD&D játékrendszerhez dolgozzanak ki egy világot, és írjanak hozzá egy alapregényt.
Így született meg a Sárkánydárda Krónika és benne Krynn világa, melynek hősei, Tanis, Raistlin, Caramon, Tasslehoff, Kova és a többiek, új legendát adtak a fantasy kedvelőinek. A Krónikák kritikái szerint a Weis-Hickman páros eposza „végre valami, amit el lehet olvasni a Gyűrűk Ura után”.
A trilógia sikere további munkára ösztönözte mind a TSR-t, mind pedig a két krónikást. Megírták a Dárdaháború folytatását, a Legendákat, majd az előzményét, a Prelude-ot is. Krynn varázslatos világa másokat is megihletett, a szerzőpáros által válogatott ilyen novellákat a Tales-ben adták közre. Elkészítették Krynn szerepjáték céljaira átdolgozott útikalauzát is, amely a Sárkánydárda világának szerelmesei számára lehetővé tette, hogy tovább éljék-játsszák kedvenc szereplőik történetét.
És a mesefolyam egyre dagadt, a szereplők, a régi és az új ismerősök száma egyre nőtt. A könyveket lefordították németre, spanyolra, franciára, japánra, magyarra...
De valami még hiányzott. Az indulásnál valami elmaradt. Az első trilógia címei az évszakokra utalnak, ősztől tavaszig. Ezért Margaret és Tracy – miután mindketten írtak más fantasy-sagákat is – ismét összeültek, és majd másfél évtizeddel később újra visszatértek a forráshoz, a Krónikákhoz, hogy kiegészítsék a hiányzó negyedik évszakkal.
És beköszöntött a perzselő nyár...

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

Sütiszörny 2009.02.06. 19:48 | # 1
Avatar
Szerintem a Dragonlance regényciklus legjobb darabja. Nagyon tetszik a főhős, Fényeskardú Steel Uth Matar karaktere. Nagy eltalált, végtelenül hősies, és kifejezetten érdekes, hogy a &"sötét oldal&" lovagja.