Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (36)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Fiction Kult Fórum

Főoldal > Segítség az oldal használatához > Amit mindenképp érdemes elolvasni...

Amit mindenképp érdemes elolvasni...

Admin 2021.02.12. 22:07 | # 7
Avatar
teszting admin
vinitor 2012.06.05. 21:37 | # 6
Avatar
Amennyire én tudom, ez nem az az oldal, amit keresel :) A könyvfeltöltés itt azt jelenti, hogy az adatbázisba kerül be, ami egyfajta bibliográfia :)
Kérdezd meg valamelyik ismerősödet, ő honnan tölt le a neten :)
messenger777 2012.06.05. 19:15 | # 5
Avatar
És könyvet hogy lehet innen letölteni? Szeretnék 1-2őt csak nemtudok :)
sabic (admin) 2011.11.07. 23:34 | # 4
Avatar
Annyit hozzátennék, hogy a borító CSAK és kizárólag jpg legyen, ne pedig csak lehetőleg. Igaz, a rendszer mást is elfogad (például gif), de azokkal problémák lehetnek. Bár könnyen orvosolható, de egyedül a jpg az, ami 100%, hogy nem okoz galibát. ssupercool2
Gladon (admin) 2011.11.06. 21:24 | # 3
Avatar
sumeer írta:
Szerettem volna könyvet feltölteni, de valamiért nem tudom a borítót felrakni. Légy szíves írd meg hogy kell!

Szia!

Először is elnézésedet kérjük, hogy még nem tettük fel a feltöltési segédletet a könyveknél... excusezmoi
Hamarosan kinn lesz. Első körben arra gondolok, a gond vagy a kép felbontásával (max.: 200×300 pix), vagy a méretével lehet (max.: 30 Kbyte). Egyébként simán a saját gépedről kitallózod a fájlt, és feltöltöd. A kép formátuma lehetőleg jpg legyen.

A feltöltött borítót viszont csak az Írásaim és feltöltött könyvek menüpontban láthatod majd (itt már gy látszik a könyv, mint a Könyvtárban), miután rámentettél a feltöltésre. És itt még módosíthatsz bármin, ha valami nem sikerült elsőre...

Én mindenkit arra biztatnék, bátran próbálkozzon a feltöltéssel, mert ha valami nem sikerül, a könyv törölhető, és miután elküldtétek a szerkesztőknek, még ők is javíthatnak bármit, ha valami nem stimmelne. supporterapplaudis
[ Módosítva: 2011.11.07. 6:30 ]

A látóhatár, amit az ember szeme megpillant,
sosem a végső part,
mert ezen a látóhatáron túl van még egy másik,
azután egy következő, mindvégig.
sumeer 2011.11.06. 21:17 | # 2
Avatar
Szerettem volna könyvet feltölteni, de valamiért nem tudom a borítót felrakni. Légy szíves írd meg hogy kell!
Gladon (admin) 2009.02.11. 23:18 | # 1
Avatar
Ennek a témának a célja, hogy megkönnyítsük tagjaink mindennapi életét az oldalon, ezért engedjétek meg, hogy néhány jótanáccsal szolgáljak.

Először a profil használatával kapcsolatban szednék össze néhány dolgot.

Ha nem szeretsz minden egyes alkalommal bejelentkezni az oldalra, akkor a Cookie beállítás menüpontban állítsd a cookie lejáratát egy évre. Így a következő 12 hónapban automatikusan be leszel jelentkezve, ha a Fiction Kult-ra lépsz.

A Kedvencek menüpontban az oldal baloldali sávjában a Kedvencek közé vehetsz fel magadnak olyan weboldalakat, melyeket gyakran látogatsz. Itt külön megadhatod a link nevét, ami látszik majd az oldalon, illetve a konkrét linket. Ha esetleg meguntad egyik kedvenced, törölheted és módosíthatod is.

Privát üzeneteknél (PÜ) a használattal szerintem senkinek nem lesz problémája, de figyelmetekbe ajánlom, hogy a főoldalon a Profil és a Kijelentkezés gomb között jelenik meg egy kis boríték, ha új üzeneted érkezett. Ha a boríték felé viszed az egeret, azt is kiírja, hogy hány olvasatlan PÜ-d van, ha rákattintasz, akkor pedig a profil Privát üzenetek menüjébe dob az oldal.

A Profil mellett másik sarkalatos pont a fórum és a hozzászólások kérdése.

Itt arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy minden egyes könyvnek és cikknek az oldalra való feltöltéskor saját fóruma nyílik. Ha hozzá szeretnél szólni, akkor ezt mind a fórumban, mind pedig a könyv, vagy a cikk oldalán megteheted, mert a kettő egy és ugyanaz. A cikkeknél és könyvek adatlapján annyi különbség akad a fórumhoz képest, hogy itt mindig csak az utolsó 10 hozzászólás látszik, illetve szűkebbek a formázási lehetőségek (pl.: nincsenek smiley-k).

Fórummal és hozzászólásokkal kapcsolatos másik kulcskérdés a linkek használata mellyel elsőre sokaknak – engem is beleértve – gondja akadt. Itt annyit érdemes megjegyezni, hogy először ki kell jelölni a szövegben, amit linkesíteni szeretnél (ez lehet a konkrét link vagy egy szó is, pl.: ITT), majd szerkesztőgomboknál rá kell kattintani a link-re (ekkor a két tag közé bekerül a korábban kijelölt szövegrész), ezután pedig az első tagba az = jel után közvetlenül be kell illeszteni a konkrét linket (http://-től kezdve).

Elsőre ennyi jutott eszembe, de ha valamiről megfeledkeztem volna, vagy valami nem világos, akkor szóljatok bátran.

[ Módosítva: 2009.02.11. 23:19 ]

A látóhatár, amit az ember szeme megpillant,
sosem a végső part,
mert ezen a látóhatáron túl van még egy másik,
azután egy következő, mindvégig.