Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (12)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Verne Gyula legkihagyhatatlanabb könyvei

Szerzők | Beküldte: herryporter | 2023.04.23. 18:25

Most bemutatom verne azon könyveit amelyeket muszáj elolvasnod.

1. Utazás a föld középpontja felé
Kép

Íme az egyik leghíresebb könyve 1864-óta gyönyörködteti az olvasóit a bámulatos és izgalmas sci-fi világával. Otto Lidenbrock német professzor el akar jutni a föld középpontjába, az egy inaktív Új-Zélandi vulkánon keresztül. Vele tart Alex és Hansz akikkel rengeteg problémán kell túljutnia (kihalt élőlények, földalatti óceánok, a kihagyhatatlan beomlás, és az érdekes sarki tornádók). Vajon élve lejutnak, vagy menthetetlenül meghalnak a sötétben?
2. 80 nap alatt a Föld körülKép

Itt egy másik nagyon híres Verne könyv, melyben Phileas Fogg-ról szól, akinek egy fogadás miatt körbe kell járnia a földet nyolcvan nap alatt, de segédje a francia Passepartout is vele megy. Ez a könyv Verne számára nehéz időszakban íródott, ám nagy hatást ért el hiszen rengeteg csoport vetemedett arra, hogy megpróbálják végigcsinálni az utat.

3. Sándor MátyásKép

Ez a magyarok számára egy fontos könyv, mert a mi régi hazánkban játszódik. Két bűnöző elkapja pár lázadó postagalambját, ezután üzletet kötnek és át adják őket az uralkodónak, aki természetesen kivégezteti mindhármójukat Sándor Mátyás, Báthory István és Szatmáry László, vagyis hát mégsem ugyanis Sándor Mátyás csak látszólag volt hallott és most bosszúra készül két franciával.

4. Kétévi vakációKép

Ez egy nagyon érdekes könyv pár gyerekről akik egy lakatlan szigeten ragadnak, de leleményességük és összetartásuk megmenti őket. Két év után egy hajó elsüllyed a közelben, és a lázadókat legyőzik a gyerekek, az eredeti legénység segítségéve, és eljutnak az igen közeli Chilébe.


5. A rejtelmes szigetKép

Öt rab megszökik a polgárháborúból egy hőlégballon segítségével amivel nagy viharba keverednek és lezuhannak. Egyikük elveszik de hamar megtalálják egy kis segítséggel. Rengeteg haladást érnek el, és találnak egy új barátot, valamint visszavernek egy kalóztámadást, de egyvalamire nem tudnak felkészülni, mert ha egy váratlan személy nem segít, nem is veszik észre időben.


6. Grant kapitány gyermekei
Kép

A könyv azzal kezdődik, hogy Grant kapitányt keresik mert a hajója a Britannia elsüllyedt. Amikor egy nemesi család megtalálja Grant kapitány palackozott üzenetét rögtön értesítik a gyermekeit, akik minthogy a kormány nem segít egyedül vágnak neki apjuk megkeresésének ami igen nehéz, mert a palackot egy cápa hasában találták ami az eldobás helyének meghatározását ellehetetleníti. Továbbá a szöveg fele olvashatatlan lesz, így csupán egy szélességi fokot ismernek ami azt jelenti Chile, Argentína, Új-Zéland még az Antarktisz északi része és sok más hely szóba jöhet.


7. Nemo kapitány
Kép

Pierre Aronnax professzor be akarja bizonyítani, hogy egy rejtélyes óriáshal süllyeszti el a hajókat. Ezért egy keresőhajóval tart ami meg is találja a rejtélyes dolgot, és összeütköznek a professzor és két társa egy szigonyos és az inasa az óceánba zuhannak. De felkapaszkodnak a dolog hátára amiről kiderül, hogy egy tengeralattjáró az élén Nemo kapitánnyal. Hőseink megismerik a Nautilust, ugyanis a kapitány felfogadja őket a tengeralattjáróra, melyet soha nem hagyhatnak el. Rengeteg érdekes dolgot látnak, valamint óriási polipokkal harcolnak, de a végén a professzor és barátai megszöknek, amikor Nemo elakar süllyeszteni egy hajót egy örvény segítségével.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.