Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Május – Június
1.  herryporter (23)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (14)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Traveling to Mars (Utazás a Marsra)

Szerzők | Beküldte: herryporter | 2022.08.31. 17:09

KépRiporter: Mi ihlete az Utazás a Marsara művet?
Mark: Szerettem volna írni egy történetet arról, hogy hiábavalóságban azt gondoljuk, hogy más bolygók megmentenek minket önmagunktól. Az Utazás a Marsra megírása először akkor jutott eszembe, amikor hallotam arról, hogy nagyon gyorsan el kell költözni a Marsra.
Riporter: Roberto, mint újonc, mesélnél egy kicsit arról, hogy ki vagy, és honnan származol?
Roberto: A nevem Rob Meli és Olaszországból származok.
Riporter: Hogyan kerültél be ebbe a projektbe?
Roberto: Az ügynököm, Davide Caci jelezte, hogy az Ablaze Comicnak tetszettek a munkáim. Nagy lelkesedéssel fogadtam, hogy bemutatnak Marknak. Mindent Davide Cacinak köszönhetek.
Riporter: Milyen hatásokra és kutatásokra támaszkodott a karakterek és a helyszín megformálásakor, Mark?
Mark: Sokat kutattam a Marson való letelepedés logisztikai problémáiról, még rövid távú javaslatként is. A legnagyobb akadály, az emberi lény Marsra küldésének logisztikai akadálya, amely felemészti a legtöbb kutatást és erőforrást. A probléma az lenne, hogy életben tartsuk őket, ha egyszer odaérnek. A projekt mérete és a költsége exponenciálisan növekszik, minél inkább szeretné újra élve látni telepeseit. Éppen ezért ebben a történetben az a társaság, amelyik megnyeri a versenyt a Mars felé, talál egy halálosan beteg embert, aki többé-kevésbé hajlandó meghalni, amint odaér.
Riporter: Ismerted Mark munkáit a projekt előtt?
Roberto: Természetesen. Ismertem korábbi munkáit, szeretném jobban megérteni a stílusát, a poétikáját. Egyszer találkoztunk egy videohívásban. Nagyon megnyerő személyisége van, nagyon profi, ugyanakkor könnyed. Mindig készen áll arra, hogy értékes tanácsokat adjon nekem, és teljes szabadságot ad arra, hogy kifejezzem, ahogy elképzelem ezt a világot.
Riporter: Miért akartad elmesélni ezt a történetet?
Mark: Lehetőség arra, hogy mérlegeljük, tudva, hogy itt a vég. Lehetőség, hogy elgondolkozz az évek során felhalmozott szeretetben és megbánásban, és egyfajta kozmikus kontextusba helyezd az életedet és annak jelentését. Ez a halhatatlanság egyetlen igazi formája, amiben hiszek, még csak nem is nagyon halhatatlan. De valahogy nekem, ez elég.
Riporter: Van valami konkrét inspiráció, amelyből merítesz a könyv megrajzolásakor?
Roberto: Ha az ember szereti a képregényeket, főként egy bizonyos stílust akkor tele van inspirációval. Nagyon sok művészt szeretek, szeretem a mozit is. Sok olyan film van, amely valamilyen módon az alkotásomban is megjelenik.
Riporter: Miért érzi úgy, hogy az Utazás a Marsra elnyeri az olvasói tetszését?
Mark: Általában olyan dolgokról írok amelyek zavarnak, vagy nem hagynak nyugodni, és feltételezem, hogy mások is hasonlóan éreznek. De szerintem nem kell mást tenni, mint nézni a híreket, elolvasni egy-két cikket a hőséghullámokról és a futótüzekről, és elgondolkodni azon, miért száguldunk tovább afelé, amiről tudjuk, hogy egy zsákutca a labirintusban. Végül is ez is erről szól. Mi tart vissza attól, hogy megoldjuk az útvesztőt, és mi értelme van az életünknek? De ugyanakkor ez a könyv sem nélkülözi a reményt. Jelentést kell találni, ami többnyire egymásban is megtalálható. Tehát úgy érzem, hogy ez egy nagyon reményteli könyv.
Riporter: Mire számíthatnak az olvasók ettől a sorozattól?
Mark: Jobban szeretném, ha mindenféle elvárás nélkül olvasnák el. De tudom,hogy ez nagy kérés. Tehát egyszerűen azt mondom, hogy ez egy olyan könyv, amit már egy ideje meg akartam írni, hogy számomra ez legyen a science fiction. Egy meditáció a világűrben elhelyezett életről.

Az telyes interjú megtekinthető a PREVIEWSworld oldalán.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.