Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Szeptember – Október
1.  herryporter (70)
2.  Gimli (8)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (10)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Legendás könyvsorozatok 4.rész

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2022.10.31. 19:04

1. Maya Motayne - Forgery of Magic
Kép
Részek:
Nocturna
Oculta
Lucero

Kövesd Finnt, aki képes megváltoztatni a saját arcát, és Alfie-t, a herceget. Ők mindketten belekóstolnak a tiltott varázslatba, s eközben véletlenül hatalmas erőt szabadítanak fel és most az a feladatuk, hogy legyőzzék azt. Ez a 2019-es sorozat tökéletes a tinédzser YA olvasóknak, valamint azoknak a felnőtteknek, akik ugyanolyan könnyen elmerülnek a misztikus kalandokban.

2. Rick Riordan - The Trials of Apollo
Kép

Részek:
The Hidden Oracle
Dark Prophecy
The Burning Maze
Tyrant’s Tomb
The Tower of Nero

Próbáld ki az Apollo próbatételeit, Rick Riordantól, aki a legjobb könyvsorozatokat írja azoknak, akik szeretik a görög mítoszokat és a kalandokat. A sorozat a furcsa, tinédzser Istent, Apollót követi nyomon, akit dühös apja, Zeusz ledobott New Yorkba. A 2016-ban megjelent könyv folytatja Riordan jellegzetes humoros stílusát és lendületes világépítését, miközben Apollo szinte emberré válik, és eljut a félistenek által irányított Félvér táborba.

3. R.F. Kuang - The Poppy WarKép

Részek:
The Poppy War
The Dragon Republic
The Burning God


Ez az elismert trilógia a The Poppy War-al, Rebecca Kuang ázsiai-amerikai írónő 2018-as debütáló regényével kezdődik. A 20. századi Kínára épülő fantáziavilágban játszódik a könyv, ahol az elszegényedett háborús árvát, Rint követjük nyomon. Aki mindenkit megdöbbent azzal, hogy felvételt nyer a Sinegardra, az ország legrangosabb katonai akadémiájára. Odaérve felfedezi egy hatalmas képességét: a sámánizmust, amely lehetővé teszi számára, hogy felszabadítsa egy Főnix Isten tüzes erejét.

4.Cassandra Clare - Mortal Instruments
Kép

Részek:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
City of Fallen Angels
City of Lost Souls
City of Heavenly Fire


Készülj fel az árnyvadászokra, a démonvadászokra, akikben angyalvér van. Ebben a bestseller, YA-sorozatban, amely ma már TV-sorozat is. Clary az angyalharcosok között találja magát egy fantasztikus lényekkel teli városban. Készülj fel a vérfarkasokra, tündérekre, vámpírokra és Jace-re, a bölcs, arrogáns Nephilimre, aki egy sötéten összetett varázslatos világba vonzza Claryt. A népszerű sorozat első könyve 2007-ben jelent meg.

5.Zoraida Córdova - Brookly Brujas
Kép

Részek:
Labyrinth Lost
Bruja Born
Wayward Witch


A sorozat első, 2016-ban megjelent könyvében találkozhatsz Alexszel – egy boldogtalan tinédzser boszorkánnyal, aki varázslatot hajt végre, hogy megszabaduljon mágikus erejétől. Persze elrontja. Családja eltűnik az alvilágban, és most vissza kell szereznie őket, és meg kell békülnie az ajándékaival.

6.Neon Yang - The Tensorate
Kép

Részek:
The Black Tides of Heaven
The Red Threads of Fortune
The Descent of Monsters
The Ascent to Godhood


A misztikus lényekkel, mágiával és futurisztikus technológiával teli, kidolgozott fantázia birodalmában játszódó sorozat ikreket mutat be. Ebben a világban a fiatalok döntenek a nemükről, amikor készen állnak. Neon Yang egy erőteljes történetet sző a furcsa, nem bináris karakterizálásról a választás előtti időben. Az olvasók szeretik ezt a sorozatot az érzékeny, érzelmes történet miatt, amely egyszerre intim és epikus.

7.George R.R. Martin - Song of Ice and Fire
Kép

Részek:
A Game of Thrones
A Clash of Kings
A Storm of Swords
A Feast for Crows
A Dance with Dragons


Ha epikus fantasy-kalandra vágysz politikai árulásokkal és varázslatos intrikákkal, akkor ez a sorozat neked való. Nézd meg a Stark-házat, a Targaryeneket és az ördögi Lannistereket, valamint a Wildlingokat és a sárkányokat ebben a drámában.

Folytatása következik...Her ryporter

Elválasztó

Kapcsolódó írások

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.