Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Szeptember – Október
1.  herryporter (70)
2.  Gimli (8)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (11)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Legendás könyvsorozatok 3.rész

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2022.10.30. 9:32

1.Victoria Aveyard - The Red Queen
Kép


Részek:
Red Queen
Glass Sword
King’s Cage
War Storm


Ez a bestseller fordulatos YA sorozat, fantasztikus, disztópikus, pusztítást tartalmaz egy olyan világban, ahol az embereket a vér színe osztja meg. Az Ezüstök rendelkeznek minden hatalommal egy olyan birodalomban, ahol, ha nincs varázserőd(vagyis vörös a véred), akkor szenvedned kell. Ám amikor a fiatal hősnő, Mare rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik annak ellenére, hogy vörös a vére, késztetést érez arra, hogy felszabadítsa az elnyomottakat és szétzúzza a rendszert.

2.Christopher Paolini - The Inheritance Cycle
Kép

Részek:
Eragon
Eldest
Brisingr
Inheritance


Christopher Paolini tinédzser volt 2001-ben, amikor saját maga adta ki az Eragont, amely végül bestseller szenzációvá vált. The Inheritance Cycle első könyve egy tanyasi fiúnak, a 15 éves Eragonnak életét követi nyomon, aki felfedez egy titokzatos tojást, és hamarosan megismerkedik, a belőle kikelő sárkánnyal. Ők ketten elindulnak, hogy megbosszulják a Sárkánylovasok halálát, amelyért egy könyörtelen király a felelős. A történtek egy könyvben vannak lejegyezve, amely arról ismert, hogy elvaarázsolja azokat akik nem olvassák végig.

3.Deborah Harkness - All Souls
Kép

Részek:
A Discovery of Witches
Shadow of Night
The Book of Life
Time’s Convert
Deborah Harkness


Izgalmas paranormális fantáziája ötvözi az akadémikus részleteket, egy kiterjedt romantikával ebben az epikus 2011-es sorozatban. Amely egy professzorról (és egy vonakodó boszorkányról) szól, aki felfedez egy ősi szöveget, amely különféle lényeket és entitásokat bocsát a világra.

4. Nnedi Okorafor - The Binti Trilogy
Kép

Részek:
Binti
Home
The Night Masquerade

Ebben az afrofuturista sorozatban Binti lesz az első ember akit felvettek a tekintélyes Oomza Uniba. Egy elit intergalaktikus főiskolára. A részvétel azt jelenti, hogy hátra kell hagynia a családját – ez egy nehéz döntés, még rosszabb lesz, amikor hajóját útközben idegenek támadják meg, és ő az egyetlen, aki túléli. A sorozat első könyve 2015-ben jelent meg és magával ragadta az olvasókat, valamint Hugo és Nebula díjat kapott.

5.Robert Jordan - Wheel of Time
Kép

Részek:
The Eye of the World
The Great Hunt
The Dragon Reborn
The Shadow Rising
The Fires of Heaven
Lord of Chaos
A Crown of Swords
The Path of Daggers
Winter’s Heart
Crossroads of Twilight
Knife of Dreams

Ez az ikonikus fantasy sorozat 1990-ben jelent meg, és azóta is érdekes. A sorozat alapján nemrégiben mutattak be egy tévésorozatot, amelyben Rosamuke Pike alakítja a varázslatos Moraine-t, egy nőt, akit azzal a feladattal bíztak meg, hogy megtalálja a hőst, aki megmentheti a világot úgy, hogy legyőzi a The Dark One-t. Az epikus világépítés és a hatalmas, kidolgozott cselekmények világa előtt állsz ebben a sorozatban. A sorozat későbbi részeit Brandon Sanderson fantasy-író írta Robert Jordan jegyzetei és részletei alapján.

6.Stephen King - The Dark Tower
Kép

Részek:
The Gunslinger
The Drawing of the Three
The Waste Lands
Wizard and Glass
Wolves of the Calla
Song of Susannah
The Dark Tower VII

Ebben a sorozatban Roland, a régi világ lovagjaitól származik, a fegyverforgatók hosszú sorának utolsó tagja. Egy mitikus tornyot keres, amely állítólag egy kozmikus átjáró. Stephen King egyik legnépszerűbb, letehetetlen könyvsorozata. Az első könyv 1982-ben jelent meg, és játékfilmmé adaptálták.

7.Tomi Adeyemi - Legacy of OrishaKép

Részek:
Children of Blood and Bone
Children of Virtue and Vengeance

Ez a nagy sikert aratott és várva várt bestseller 2018-ban jelent meg. Egy kitalált afrikai országban játszódik, ahol a kultúrák megoszlanak egy elnyomó uralkodó osztály és a madzsi között, akik tiltott hatalommal rendelkeznek. Ebben az izgalmas, népszerű sorozatban találkozhatsz Zelie-vel, a fiatal Majival, aki összeütközik a király lányával, akinek birtokában van egy tekercs, amely képes helyreállítani a gonosz varázslatot.

Folytatása következik...Her ryporter

Elválasztó

Kapcsolódó írások

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.