Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (5)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Kreatív Irodalmi Pályázat a HoldfényConon

Pályázat | Beküldte: Briggi | 2012.11.03. 18:11

Kreatív irodalmi pályázat
________________________________________

A 2012. november 24-25-én ismét megrendezésre kerül a HoldfényCon és PlayIt, mely kereteiben ezúttal sem hagyjuk ki, hogy irodalmi pályázatot hirdessünk. A műveket két kategóriában várjuk.

1. Számomra Japán…!

A HoldfényCon egyik tartópillére, melyre „kis” közössége épül a Japán iránti szeretet, csodálat, vagy akár (kissé átvitt értelemben, de túlzás nélkül állíthatjuk) szerelem. Van, aki az animékért, van, aki a zenéért, van, aki a kultúráért, és nagyon sokan mindezekért egyforma odaadással rajonganak. De milyen is ez a rajongás, mi ösztönzi a nyugati embert a Kelet iránti tiszteletre, mi az, ami ennyi korosztályt képes megragadni az animékben?
Kategóriánk ezekre, és még megannyi, kérdésre keresi a választ, ezúttal elbeszélés, esszé, vagy bármilyen publicisztikai műfaj formájában. Írj egy képzelt riportot, egy rövid karcolatot, vagy akár egy szubjektív elbeszélést arról, amit számodra Japán jelent, és küldd el nekünk.

2. Sci-fi haiku

Kicsit megmosolyogtató kategória, és pont azt várjuk, amire gondolsz! Nem jellemzően szokott egymás mellé kerülni ez a két műfaj, de a tradícióknak is haladniuk kell a korral, és modern dolgokat is át kell itatni tradícióval. A HoldfényCon kereteiben lehetőséget teremtünk valami új létrejöttéhez, hisz a rendezvény is a különböző világok egyesítéséről szól.
Kategóriánkban sci-fi témában várunk haiku költeményeket, legyen szó akár egy meglévő alkotás (könyv, film, játék) átkonvertálásáról, vagy egy saját ötlet formába öltéséről. Aki kicsit döcög a haikuk terén, innen leshet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Haiku

Még néhány fontos tudnivaló
Egy alkotó egy kategóriában egy művel pályázhat (természetesen egy alkotó mindkét kategóriában küldhet be egy-egy művet), az első kategória pályaműveinek maximális terjedelme nem haladhatja meg a 8000 karaktert (szóközök nélkül), a haiku pedig feleljen meg az általános formai követelményeknek (3 sor – 5, 7, 5 szótagosak). A műveket Word formátumban várjuk az iro.cosplayer@gmail.com e-mail címre, 2012. november 19-ig. A tárgyban szerepeljen a pályázatra való utalás és a kategória neve (I. Japán, II. Haiku), a csatolt fájl elnevezése pedig a szerző és a mű neve legyen. A novella elején mindenképpen tüntesd fel a neved, és hogy melyik kategóriában indulsz a művel! És persze ügyelj a helyesírásra!

Eredményhirdetés 2012. november 24-én, a Millenáris ’B’ csarnokban, a Holdfénycon és PlayIt-en. A nyertes műveket értékes ajándékokkal díjazzuk.

Várjuk írásaitokat!
Jó munkát!

További információk a rendezvényről: http://holdfenycon.hu/A HoldfényCon csapata

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

sumeer 2012.11.04. 19:16 | # 1
Avatar
Az augusztus 18-án rendezett Cosplayer Expo-n is volt író pályázat és a mai napig nem volt eredményhirdetés!