Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Május – Június
1.  herryporter (23)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Justin Gerard illusztrátor - Tolkien világa

Művészet | Beküldte: herryporter | 2022.09.17. 13:14

KépBalrogoknak vannak szárnyai? Carcharothnak, a Sötét Nagyúr személyes őrkutyájának nagy leonin sörénye van? Tényleg hosszabb Gandalf szemöldöke, mint a kalapja? Néha a válasz igen, de általában a válasz… csak akkor, ha egy illusztrátor úgy akarja.


Ez a cikk egy farkassal indult: Carcharoth, a Vörös maka, a szomjúság állkapcsa a „leghatalmasabb farkas, aki valaha is járt Középföldén”. Meg akartam mutatni Angband rettenetes farkasát, ezért felkerestem Justin Gerard stúdióművész munkásságát.

Kép KépLángoló Silmaril Beren kezében, Carcharoth dacos vicsorgása vagy Angband, Morgoth erődje, a Sötét Úr szörnyű dekorációja, az Első Kor. Azok a láncok, azok a faragott figurák, azok a menő lépcsők – szinte feldobják a szereplőket. Jó cucc.

KépJustin,elmondása szerint, habozik rajzfilmnek nevezni, mert tényleg nem az. Olyan ez, mint egy mesekönyv-valóságra rákényszerített realizmus, ahol az arányokat a kontextustól vagy a közönségtől függően eltúlozzák. Ez különösen nyilvánvaló a „Bilbó és a három troll” című festményen. Tom, Bert és William úgy néznek ki, mintha kiléptek volna a régi skandináv folklórból, belelapoztak Grimm testvérek és Mother Goose gyerekkönyvekbe, majd Középföldére szálltak…

Véleménye szerint, a legjobban úgy lehet leírni, hogy „a mesekönyv valóságára rákényszerített realizmus”. Igazi kihívás, hogy valósághű fényhatást próbáljon megörökíteni képzeletbeli alakok és tájak felett, amelyeknek határozott személyiségük van. Mindig legalább két különböző tehnika kombinációja adja meg azt a kinézetet amit elvár. Digitális színeket használ a legtöbbet a hagyományos rajzokkal szemben.
Tolkien munkásságát, egy barátján keresztül ismerte meg. Aki látta ahogy egy orkkal harcoló lovagot rajzol, és megkérdezte, hogy a Gyűrűk Urát rajzol-e. Amikor nemet mondott, odaadta neki a Gyűrű szövetségét.

Az Aranykor Illusztrátorai, akik a legnagyobb hatással voltak munkásságára, Rackham, Dulac és Bauer lennének. De Pyle, Mucha, Wyeth és Rockwell is korai irányadó fények voltak. Leginkább azért tért vissza a Rackhamhez és Bauerhez, mert vonalakat és textúrákat használtak figuráik és formáik közlésére, amelyek mindegyikének olyan személyisége és varázsa volt.

Saját bevallása szerint Paul Bonner valószínűleg az a művész, aki a legnagyobb hatással volt rá. Munkája a narratív fantázia egyik legnagyobb közreműködője. Ő készíti a világ legjobb sárkányait, törpéit, goblinjait és középkori tájait.

Még több képITT.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.