Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (15)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Idén 195 éve született Jules Verne

Szerzők | Beküldte: herryporter | 2023.02.19. 16:33

Kép
1828. február 8. -án született és jogász apja őt is jogi pályára szánta, és bár el is végezte, végül mégis más irányba vezette életét. Párizsba költözött, és a természettudományok iránti érdeklődését felhasználva regények formájában népszerűsítette azokat. Bár sokat nélkülözött anyagilag, mégsem adta fel, Alexandre Dumas is felfigyelt munkásságára és gyakran biztatta is, hogy ne adja fel. Első áttörés az Öt hét léghajón című alkotás volt mely 1862-ben jelent meg, melynek eredményeként a kiadója húsz évre szóló szerződést kötött vele. Ezt követően Verne élete íves fordulatot vett, és számtalan könyvet írt a olyan dolgokról, és helyekről, melyek létezése akkor még elképzelhetetlen volt. Ezt bizonyítsa az is, hogy a könyveiben található száznyolc terv és találmány döntő többségét már megvalósították.
Jelentősebb művei: Némó kapitány, a Grant kapitány gyermekei, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, az Utazás a föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, vagy az Utazás a Holdba.
Műveiből közel 200 filmes adaptáció készült, és az UNESCO nyilvántartása szerint évtizedek óta a legtöbbet fordított szerzők közé tartozik, művei már 148 nyelven jelentek meg.

Bár több mint száztíz éve elhunyt, művei sok más akkori íróval szemben ugyanolyan közismertek, és jók, még most is.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.