Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (14)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Film készül a Sztrugackij testvérek egyik regényéből

Mozgókép | Beküldte: RV | 2012.04.11. 18:43
Meglehetősen szokatlan formában formálta át filmmé Aleksei Gherman a Sztrugackij testvérek Nehéz istennek lenni című regényét. Aki esetleg látta az 1989-ben készült német feldolgozást, vagy aki valami olyasmit vár, mint amilyen a Lakott sziget filmváltozata volt, akkor azt nagy meglepetések várják, ugyanis ez az adaptáció elég megdöbbentő. Bizonyára akadnak néhányan, akik szerették a Tarkovszkij féle elgondolkodtató, lassan csordogáló képsorokat, nos, ez most valami hasonló lesz. De mindenképpen egyedi. Várhatóan History of the Arkanar Massacre lesz a film címe, bár ez egyelőre képlékeny.
A történet egy másik bolygón játszódik, ahol az emberek középkori körülmények között élnek. Közöttük rejtőzik egy csapatnyi tudós a Földről, akik átlagos embereknek álcázva megfigyeléseket és kutatásokat végeznek. A főhős, Don Rumata, egyre inkább undorodik attól a kegyetlenkedéstől, amit minden nap tapasztal, de a felettesei nem engedélyezik, hogy beavatkozzon, és ezáltal megváltoztassa a bolygó történelmének természetes menetét. Amit tehetnek, hogy védelmezik azokat, akik különböznek az átlagos emberektől, és tudásukkal és ötleteikkel előre lendíthetik a bolygót a fejlődés útján. Rumata feladata, hogy megkeresse az egyik ilyen embert, Budakh-ot, és kimenekítse őt a birodalom őrült zsarnoka, Don Reba, markából.
Arról egyelőre nincsenek biztos információk, hogy a filmet mikor fogják bemutatni, bár egyes pletykák szerint a 2012-es Cannes-i Filmfesztivál egyik vendégeként vetítik majd először. Hamarosan kiderül, mi igaz ebből. Addig is, íme egy videó a film néhány részletével.


Forrás: Quiet EarthRV

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

sumeer 2012.04.24. 15:17 | # 2
Avatar
Ezt én is szívesen megnézném. Remélem eljut a magyar mozikba is.

 

Porter 2012.04.18. 9:37 | # 1
Avatar
Végre valami értelmes dolog. Nehéz már ilyet találni a mai világban. Sajnos.