Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (6)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Fantasztikus vadnyugat – az LFG.HU novellapályázata

Pályázat | Beküldte: sumeer | 2012.08.07. 20:13

Mint ahogy azt előző három pályázatunk során megszokhattátok, pályázni fantasy, sci-fi vagy horror témában lehet, (szóközökkel együtt) legalább 5000, legfeljebb 20000 karakteres művekkel.

Két megkötésünk van:
– a novella nem egyszerűen fantasy, sci-fi vagy horror témájú legyen, hanem egyúttal western történet is kerekedjen belőle, és
– szerepeljen benne (legalább) a következő három elem: egy sheriff, egy pap és egy rúd dinamit.

Csak önálló, eredeti műveket várunk: a novellák nem íródhatnak már létező fantasztikus irodalmi világra, a pályázók ezúttal is teremtsenek önálló mítoszt. „Western korszakban”, vagy arra hasonlító alternatív földi/kitalált világban játszódhatnak a történetek, és a képzelet szülte, mitológiai, mesebeli és más lények (pl. sárkányok, manók, lidércek androidok stb.) is megjeleníthetők. Nem elvárás, hogy a novellában szóról-szóra elhangozzék a mottó, és nem kötelező tartózkodni a humoros megoldásoktól sem. (Szeretnénk, ha a címadásban is elrugaszkodnának a szerzők a kiírásétól.)
Egy szerző korlátlan számú novellával nevezhet, és társszerzőséget is elfogadunk. Pályázhat minden magában kedvet érző író, függetlenül attól, hogy jelent-e már meg kötete vagy szerepelt-e novelláskötetben egyéb írása.

Élve vagy holtan

Az írások beérkezésének határideje: 2012. október 31. napja, éjfél
Eredményhirdetés: 2012. december 1. napján
Nevezési díj: nincs

A pályázat jeligés, ami azt jelenti, hogy a műveket tartalmazó fájl neve legyen a jelige, a levélben pedig csatoltan egy „jelige.rtf” nevű fájlban a jeligét, a mű címét, a szerző teljes (polgári) nevét, email címét, és a honlapon való megjelenésre vonatkozó nyilatkozatát kérjük feltüntetni. Ebben a fájlban szerepeljen még az író(k) nyilatkozata, melyben kijelenti(k), hogy a beküldött írás az ő kizárólagos, eredeti szellemi terméke(ük).

Pl.: „Sheriff” jeligével érkező történet esetén:
– Sheriff.rtf (kizárólag a novellát tartalmazó fájl, amelyben nem szerepelhet a szerző neve)
– jelige.rtf (a jelige feloldása: tehát a jelige, a mű címe, a szerző neve, email címe és a nyilatkozatok megadása)

A jelige fájlban kérjük, mindenki tüntesse fel a mű címét!
Elfogadott formátumok: RTF/DOC/DOCX

Díj

1. díj: 15 000 Ft értékű könyvutalvány
2. díj: 10 000 Ft értékű könyvutalvány
3. díj: 5 000 Ft értékű könyvutalvány

A díjazott művek mindenképpen, minőségtől (és a szerző hozzájárulásától) függően pedig a többi novella is megjelenik az LFG.HU-n a pályázat lezárását és az eredményhirdetést követően.

A nem díjazott, de a honlapon megjelenésre alkalmasnak talált novellák közönségszavazáson vehetnek részt, amennyiben a szerző engedélyezte a megjelenést. A közönségdíjas novella szerzője szintén 5 000 Ft értékű könyvutalványt nyer.

Törvénytelen

A jeligés beküldés szabályait megsértő vagy hiányos pályázatot, az interneten vagy más formában korábban megjelent alkotásokat, valamint a megadott leütés számot durván (10% felett) átlépő pályázatokat nem áll módunkban elfogadni, kizárást von maga után.

Csak olyan műveket fogadunk el, amelyeket korábban sem nyomtatásban, sem az interneten nem publikáltak, ha mégis ilyenre bukkanunk, azokat ugyancsak a sheriff kezére adjuk.

Forrás: LFG.HUsumeer

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.