Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (5)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Emberi mélységek – a Fiction Kult irodalmi pályázata

Pályázat | Beküldte: Gladon | 2010.01.26. 14:57

Pályázók köre
Hazai és határon túli szerzők is pályázhatnak, kizárólag magyar nyelven írt, más médiumban még nem publikált saját alkotásokkal.

Pályázat témája
Az emberi lélek még most is nagy talány számunkra. Sokan próbálták már meglelni a helyét testünkben, vagy épp a biológia segítségével tudományosan igazolni létezését, de ezidáig senkinek sem sikerült felfednie titkát. Ugyanakkor nemcsak meghatározni, de hitelesen papírra vetni sem könnyű egy ember lényét, a lelket, érzelmeket, emberi mivoltunkat. Talán emiatt a fantasztikus irodalomban is meglehetősen ritkán találkozunk valódi, hús-vér karakterekkel és még ritkábban engednek bepillantást a szerzők a szerepek mögé, a lélek mélységeibe.
Pályázatunkra olyan írásokat várunk, melyek hitelesen képesek megragadni az ember legsötétebb vagy legfényesebb pillanatait, s közben az embert magát, a falak és maszk mögött rejtezőt. Fentieken túl csupán annyi a tartalmi elvárásunk egy-egy történettel kapcsolatban, hogy megjelenjen benne a fantasztikum is valamilyen formában (az űroperettől egészen a csak néhány apró fantasztikus elemet felvillantó misztikus művekig bármi szóba jöhet).
Egy alkotó több írással is nevezhet.

Műfaj
Nem szeretnénk korlátozni az alkotói fantáziát, így a pályázatot illetően műfaji megkötés nincs. A novellák mellett elsősorban regényrészleteket, verseket fogadunk szívesen, de akár képregénnyel is lehet nevezni. Arra azonban felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a Galaktika Magazin szerkesztősége kizárólag a formai követelményeknek megfelelő legjobb öt novellát fogja zsűrizni.

Formai követelmények
A pályaművet doc vagy rtf formátumban kérjük egy email mellékleteként csatolni és a megadott beküldési címre elküldeni. A levél tárgyában kizárólag az alkotás műfaját kell megjelölni (pl.: vers, regény), illetve a főszövegben egy e-mail cím, valamint az alkotó valós nevének megadása kötelező. A beadott művek tekintetében terjedelmi korlát nincs, csupán arra kell figyelniük a pályázóknak, hogy a Galaktikába szánt alkotások hossza nem haladhatja meg a 9000 karaktert.

Beküldési cím
palyazat@fictionkult.hu

Beküldési határidő
2010. május 1.

Eredményhirdetés
2010. június 15.

Értékelés és a zsűri
A zsűri elnöke: Buda Attila könyvtáros, a Magyar Könyvszemle szerkesztőségi tagja

Az értékelés két fordulóban zajlik. Elsőként a Fiction Kult szerkesztői és a zsűri elnöke értékelik a pályázatra beküldött alkotásokat két kategóriában. Az első kategóriába valamennyi mű beletartozik, míg a másodikba, kizárólag azon novellák, melyek hossza a 9000 karaktert nem haladja meg.
Második fordulóban csak ez utóbbi kategóriába tartozó 5 legjobb írás vesz részt, melyeket a Galaktika szerkesztősége zsűriz.

Nevezési díj
A nevezés ingyenes.

Díjazás
Első kategória
1. díj: 12000 Ft értékű könyvcsomag
2. díj: 8000 Ft értékű könyvcsomag
3. díj: 5000 Ft értékű könyvcsomag

Második kategória
Galaktika megjelenés – amennyiben születik olyan írás, mely megüti a mércét a zsűri szerint

A nyertes művek továbbá megjelennek a Fiction Kult-on – ha egy regény, vagy képregény is a döntőbe jut, ezek közlésére is lehetőséget biztosítunk –, valamint a zsűri által a második kategória öt legjobbra értékelt alkotását továbbítjuk a Galaktika szerkesztőségébe. Ezen öt novella közül a szerkesztőség is választ egy nyertest és e mű lehetőséget kap a Magazin egy későbbi számában való megjelenésre.
Természetesen mind a Fiction Kult, mind a Galaktika szerkesztősége fenntartja magának a jogot, hogy ha művek színvonala nem ér el egy bizonyos színvonalat, akkor ne hirdessen nyerteseket.

Pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket itt, a kiírás fórumában várják a szerkesztők.Gladon

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

mandala 2010.07.30. 18:48 | # 111
Avatar
Na itt is megmondanám, hogy gratulálok az első forduló győzteseinek!!!Meg a zsűrinek is persze.
Most jön a második rész amikor azon izgulunk, hogy kinek a novellája jutott be a lapba. Szerintem akárhogy is lesz azok mind szinvonalas művek lessznek. Persze ki ne szeretné, hogy ben legyen?! Részemről teljesen mindegy mert már az is jó volt, hogy egyáltalán részt vehettem. Mert a verseny célja sosem a győzelem nem is kifejezetten a részvétel hanem az, hogy hogyan érzed magad közbe. Ha remekül akkor az sem számít ha utolsó lettél. papol Na ennyit a papolásról. Inkább írjunk meg izguljunk hiszen káoszban szép az élet! bouffonerie

 

Gladon 2010.07.27. 0:22 | # 110
Avatar
Torkin írta:
A manikürösöm síkítva zokogott, amikor a körmeimet meglátta. Véres húsig van lerágva mind! A szerencsétlen leány további lelki sérüléseinek elkerülése végett csendesen kérdezném: mikorra remélhetünk eredményt? Tudom, hogy a dolog már nem a zsürin múlik, de csak van valami infótok arról, hogy a Galaktikában hol tartanak. Bár lehet, hogy tévedek és nincs. Esetleg azt megosztanátok velünk, mely munkák kerültek a válogatott csoportokba? Vagy ez nem publikus az eredmény kihirdetéséig?

No már fenn is vannak az eredmények. smiley

Tessék megkukkantani ITT.

A &"második kategóriában&" (Galaktikához küldött alkotások) ugyan még nem tudunk eredménnyel szolgálni, de hamarosan itt is kiderül, ha valaki bejut a magazinba. wink

 

Torkin 2010.07.26. 10:34 | # 109
Avatar
A manikürösöm síkítva zokogott, amikor a körmeimet meglátta. Véres húsig van lerágva mind! A szerencsétlen leány további lelki sérüléseinek elkerülése végett csendesen kérdezném: mikorra remélhetünk eredményt? Tudom, hogy a dolog már nem a zsürin múlik, de csak van valami infótok arról, hogy a Galaktikában hol tartanak. Bár lehet, hogy tévedek és nincs. Esetleg azt megosztanátok velünk, mely munkák kerültek a válogatott csoportokba? Vagy ez nem publikus az eredmény kihirdetéséig?

 

geler 2010.07.20. 12:55 | # 108
Avatar
Köszi a helyzet-jelentést

 

Mab Tee 2010.07.20. 9:02 | # 107
Avatar
Kedves Gladon!

Köszönjük szépen a választ. smiley

Üdv: Mab Tee

 

Gladon 2010.07.20. 8:40 | # 106
Avatar
Pontos dátumot sajnos még mindig nem tudunk mondani, de alakulnak a dolgok. innocent

Már több mint egy hete kikerült a kezünkből gyeplő, ugyanis a &"második fordulóban&" benn maradt pályamunkák a zsűri elnökénél, a második kategória öt legjobbja pedig a Galaktikánál van.

Úgy gondolom, hogy szerencsés esetben, akár a héten megszülethet a végleges eredmény, de ez nem rajtunk fog múlni.

Korábban már írtam, hogy ha az első kategóriában megszületnek az eredmények, akkor eredményt hirdetünk – a nagy kíváncsiságra való tekintettel smiley –, a második kategóriát (Galaktikába szánt írások) pedig majd hozzácsapjuk utólag.

 

geler 2010.07.19. 18:37 | # 105
Avatar
Kedves Mab Tee-hidd el én is már a kíváncsiság tengerének a legmélyebb bugyraiban vergődöm hogy megtudjam mi az állás, de sajnos úgy tűnik itt még a Mézga Család teleport-ablakja sem segít abban , hogy meggyorsítjuk a helyzet állását. unami

 

Mab Tee 2010.07.19. 16:10 | # 104
Avatar
geler írta:
Szerintem ez már mindenkit érdekel, de ha tudnának valami pontosabbat, már jeleztek volna kedves Mab Tee.


Engem azért érdekelne, hogy közelítenek-e a megoldáshoz. Esetleg küldjek-e nekik több energiát, kávét, vagy szimplán csak lassítsam le az időt, esetleg szükségük van-e egy klónra. De ki tudja, lehet, hogy egy teleportkapu mindent megoldana. grin

 

geler 2010.07.19. 9:35 | # 103
Avatar
Szerintem ez már mindenkit érdekel, de ha tudnának valami pontosabbat, már jeleztek volna kedves Mab Tee.

 

Mab Tee 2010.07.19. 9:19 | # 102
Avatar
Kedves Gladon!

Érdeklődnék, hogy látjátok-e a fényt az alagút végén?
Köszi.

Üdv: Mab Tee