Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  herryporter (48)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (34)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Elhunyt Gabriel García Márquez

Szerzők | Beküldte: RV | 2014.04.18. 19:56

Tegnap, április 17-én, Mexikóvárosbeli otthonában elhunyt Gabriel García Márquez kolumbiai író, a mágikus realizmus irányzatának megteremtője, és legavatottabb művelője.
Az általa választott stílusban számtalan történetet írt, és a latin-amerikai írók közül talán ő vált a legismertebbé világszerte. Megannyi kötete között akadnak novellagyűjtemények, kisregények, illetve sok-sok regény. Művei közül kiemelkedik a Száz év magány című regény, amely meghozta számára a hatalmas sikert, és a szakértők ezt tartják a legjobb munkájának. 1982-ben elnyerte az irodalmi Nobel-díjat, amiért novelláiban „egy gazdagon megalkotott, képzeletbeli világban úgy elegyíti a valóságot és a misztikumot, hogy áttetsszen rajta a dél-amerikai kontinens mindennapos élete, és a benne rejlő konfliktusok”.

Kép

Testvére két évvel ezelőtt jelentette be, hogy az író betegséggel küszködik, és újabb művek már nem várhatók tőle. Idén áprilisban fertőzés és kiszáradás gyanújával szállították kórházba, ahonnan néhány nappal ezelőtt hazaengedték, azonban állapota tovább romlott, és szervezete feladta a küzdelmet. Személyében a kortárs irodalom egyik legnagyobb alakja távozott közülünk.RV

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.