Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (12)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

94. Ünnepi Könyvhét

Program | Beküldte: herryporter | 2023.05.31. 11:56

Kép
A 94. Ünnepi Könyvhét megnyitó programja június 8-án 16 órakor kezdődik Vörösmarty téren: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar zenés bevonulása után Gál Katalin, az MKKE elnöke köszönti a látogatókat. Ezt követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg a Könyvhetet, majd Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából mond ünnepi beszédet. Ezután kerül sor a Szép Magyar Könyv 2022 verseny ünnepélyes díjátadójára. A nyitó nap estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai – Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült – QJÚB / A kocka kibontása című legújabb koncertszínházi előadásukat mutatják be a Vörösmarty tér színpadán.A hivatalos programterv

A négynapos rendezvényt az MKKE és a Budapest 150 – Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata és könnyűzenei koncertek színesítik. A három helyszínen 160 kiállítóval, és 146 standdal várja az érdeklődőket idén.

A vidéki, országos megnyitónak Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont. Június 9-én Grandpierre Attila fizikus, csillagász , író; a Vágtázó Halottkémek ikonikus együttesének tagja és Gál Katalin, az MKKE elnöke nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot, melyhez színes programok csatlakoznak Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.

Megszokott módon elérhető lesz a Könyvhetet kísérő kiadvány, a Könyvheti Prospektus, melynek nyomtatott verziójából a helyszínen, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán tájékozódhatnak az olvasók az újdonságokról. A Könyvheti Jegyzékre ebben az évben is – a hagyományoknak megfelelően – 2023 januárjától megjelenő, magyar nyelven, magyar szerzőtől származó első kiadású művek, illetve klasszikus magyar nyelvű, magyar szerzőjű művek átdolgozott kiadásai, új adaptációi kerülnek fel. A Könyvheti Jegyzéket online formában érheti el az érdeklődő olvasóközönség, a könyvheti honlap rovatait folyamatosan töltjik fel.

Június kilencedikén a Vörösmarty téren délelőtt fél tizenegytől bemutató lesz a Budapest nagyregényről és íróiról. Tizenegykor interjú lesz Baska Barbarával, délután fél egytől könyvbemutatók lesznek. Fél háromkor Beszélgetés lesz arról, hogy hogyan olvasnak az írók/művészek, három órakor pedig kezdődik a Budapest olvas utána pedig folytatódik a Budapest nagyregényről és íróiról szóló beszélgetés. Négy órakor átadják Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjat, majd ezt követően fél öttől könyvbemutatók lesznek. Nyolc órakor Besh O Drom nagy koncert lesz.

Ezalatt a Vigadó téren négy órától két könyvbemutató lesz. A hivatalos programterv

Tizedikén egy kis beszélgetéssel kezdenek a Vörösmarty téren délelőtt tíz órától, fél tizenegytől folytatódik a bemutató a Budapest nagyregényről és íróiról. Tizenegytől folytatódik a hogyan olvasnak az írók/művészek. Fél tizenkettőkor egy könyvbemutató lesz. Délben beszélgetés lesz utánna pedig fél egytől kettőig könyvbemutatók következnek. Kettőkor kezdődik a Budapest könyvfőváros rendezvénye majd utána újabb beszélgetés. Háromnegyed négytől ismét hogyan olvasnak az írók/művészek, fél öttől pedig folytatódik a Budapest nagyregény. Ezek után öt órai kezdettel könyvbemutatók lesznek egészen nyolc óráig amikor koncertezik a Canarro.

A Vigadó téren tíz órakor felolvasó színház lesz, majd fél tizenegykor játékos könyvbemutató. Tizenegy órakor újabb könyvbemutató lesz majd fél tizenkettőkor Kárász Eszter és az Eszter-Lánc mesezenekar koncertje. Fél egykor az idei Prágai Tamás-díj átadása valamint egy kis beszélgetés várja az érdeklődőket. Fél kettőtől könyvbemutatók várják az érdeklődőket valamint egy játékos könyvbemutató három órától majd folytatódik a könyvbemutatók sora fél ötig amikor pedig beszélgetés az íróság és az anyaság kombinációjáról egy könyvbemutatóval fűszerezve. Öt órától beszélgetés lesz szintén majd fél hattól két könyvbemutató következik. A nap zárásaként pedig fél hétkor átadják az év gyerekkönyve díjat.A hivatalos programterv

Június tizenegyedikén tíz órakor a Vörösmarty téren rögtön egy kis beszélgetéssel kezdünk és a folytatásban fél tizenegytől még többet halhatunk a Budapest nagyregényről. Tizenegy órától három könyvbemutató lesz fél egyig amikor Rónai Egon fog beszélgetni a díjazottakkal. Egy órától további 5 könyvbemutató lesz majd fél négytől az utolsó Budapest nagyregényről szóló beszélgetés. Négy órai kezdettel három könyvbemutató lesz és véget ér a a Vörösmarty téren a könyvhét erre az évre.

A Vigadó téren tíztől gyerekprogram lesz ahol a gyerekek találkozhatnak a híres egérrel Geronimo Stiltonnal és Teával. Tizenegytől Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó mesél nekünk. Majd beszélgetés lesz Holden Roseal két órától. Zárásul pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik.A hivatalos programterv

Facebook üzenttel kell jelentkezniHer ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.