Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (9)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 novemberi Horror könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.11.17. 19:50

KépBrendon Vayo - Girl Among Crows (Lány a varjak közt)

Mikor két fiú eltűnik szülővárosából, Daphne Gauge elképesztő párhuzamokat fedez fel testvére 30 évvel korábbi eltűnésével. Egy ősi skandináv Isten szimbólumairól, és pletykák egy ígéretről, mely szerint gazdagsággal és hatalommal jutalmazzák a város híveit, ha megfizetik az árát. A nő figyelmezteti férjét, hogy nemsokára újabb áldozat is lesz, de ahogy legutóbb, úgy most sem hisz neki senki.
Így kétségbeesésében választania kell: egyedül próbál meg nyomozni, vagy enged az FBI kérésének, akik évek óta szeretnék, hogy a Gauge család egyik tagja tanúvallomást tegyen az 1988-as tragédiával kapcsolatban. Ha Daphne beleegyezik a kihallgatásba akkor be kell vallania családja sötét titkait. De lehet, hogy ez által kap egy utolsó esélyt, hogy leleplezze az akkori és a mostani gyilkost.
KépJ. H. Markert - Mister Lullaby (Lullaby úr)

Harrods Reach kisvárosának bőven kijutott a hátborzongató eseményekből, különösen a régi, ócska vasúti alagútban, amely köré a város épült. Miután egy fiatal fiú, Sully Dupree megsérül az elhagyott alagútban és kómában esett, a városlakók elhatározták, hogy befalazzák. De Beth Gardner seriff-helyettes nem hajlandó beletörődni a babonákba, amíg nem talál két holttestet az alagút bejáratánál, melyeken régi altatódalokkal felírt névjegykártyákat helyeztek el. Nem sokkal ezután Sully Dupree rövid időre felébred kómájából.
Ám mielőtt visszaaludna, Sullynak sikerül üzenetet hagynia bátya részére. Sully elméje a baleset óta az alagút túloldalán van bebörtönözve Lalalandban, egy groteszk és ismeretlen világban, ahol az álomok gonosz mitikus lényei laknak. Sully csapdába esett több száz másik kómában fekvő beteggel, és mindannyian kétségbeesetten küzdenek azért, hogy az álomvilág gonoszságai ne kerüljenek át az életbe.
Eközben egy férfi, aki fiatalkori sérelmei árnyékában él, évek óta hall egy hangot a fejében. A hang a fejében Lullaby úrnak hívja magát, és arra sarkalja őt, hogy öljön meg minden kómában fekvő beteget, akit csak talál minél hamarabb. És úgy tűnik, hogy a férfi most végre elkezd engedelmeskedni a parancsnak.

Caroline Hardaker - Mothtown (Molyosváros)
Naomi Alderman - The Future (A jövő)
Laurell K. Hamilton - Slay - Anita Blake, Vampire Hunter #30 (Gyilkolj – Anita Blake vármpír vadász 30.rész)
Rosie Danan - Do Your Worst (Rossz tulajdonságai)
Constance Fay - Calamity (Vész)
Christina Henry - Good Girls Dont Die (Jó lányok nem halnak meg)
Toshikazu Kawaguchi - Before We Say Goodbye - Before the Coffee Gets Cold #4 (Mielőtt elbúcsúznánk – Mielőtt a kávé kihűl 4.rész)
Sarah Hawley - A Demons Guide to Wooing a Witch (Útmutató démonoknak boszorkány csábításhoz)

A könyvek listáját ezúttal is a Tor.com-ról állítottuk össze.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.