Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Szeptember – Október
1.  herryporter (70)
2.  Gimli (8)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (12)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 márciusi Horror könyvszemle

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2023.03.15. 19:50

A horror tekintetében már az év elején is bővelkedünk.

KépGerardo Sámano - Monstrilio

A mélyen gyászoló anya kivág egy darabot elhunyt tizenegy éves fia, Santiago tüdejéből. A heves anyai ösztönre és egy régi népmese kétes logikájára támaszkodva ápolja a tüdőt, amíg képes lesz érzelmeket kifejezni, és ragadozó kis Monstrilióvá nem nő. Akit anyja mexikói birtokának falai között rejteget. Végül a Monstrilio kezd hasonlítani arra a Santiago-ra, aki egykor volt, de veleszületett késztetései – bár biológiai és választott családjának közösségi gondoskodása megfékezte őket – azzal fenyeget, hogy elpusztítja ezt a törékeny második esélyt az életben.


KépJacqueline Holland - God of Endings (Végzetek istene)

Collette LeSange egy sötét titkot rejteget: halhatatlan. 1834-ben Collette nagyapja az örök élet ajándékát adta neki, és azóta több évszázados zűrzavart és szívfájdalmat élt át. Most, csaknem 150 évvel később Collette magányos művész, aki egy elit képzőművészeti iskolát vezet gyerekeknek New York állam felső részén. Ám életét hirtelen felborítja, amikor egy tehetséges gyermek érkezik egy problémás családból, visszatér a nyomasztó múlt, és saját, titokzatosan növekvő vérszomja.KépSarah Hawley - A Witch’s Guide to Fake Dating a Demon (Egy boszorkány kamu kapcsolata egy démonnal)

A próféciák szerint Mariel Spark a leghatalmasabb boszorkány, akit a híres Spark család évszázadai során láttak. De édesanyja nemtetszésére inkább sütöget, mint sem bájitalokat készít, és inkább kertészkedik, mint sem szeánszot ül. Amikor egy idéző ​​varázslat nagyon rosszul sül el, Mariel azon kapja magát, hogy egy démont bámul, akit akaratlanul is megidézett. Ozroth, a Könyörtelen egy legenda a démonok között. Erőteljes és kegyetlen, kemény alkukat hajt végre, hogy halandó lelkeket gyűjtsön. Ám a hírneve megromlott, mióta egy alku balul sült el. ​​Amennyiben alkut köt Mariellel, visszanyeri rettenetes hírnevét. Ozroth nem tántorít Mariel mellől, amíg meg nem kötnek egy alkut. Ám a lány ezt nem hajlandó megtenni, viszont meglepően vidám és jó kedélyű. Az együtt lét kezd kellemetlenné válni, amikor Mariel nem meri bevallani édesanyának, hogy elrontott egy idéző bűbájt, inkább azt hazudja, hogy Ozroth-al jár. Miközben Ozroth és Mariel ellentétes céljaikkal és a hamis kapcsolat fenntartásával küszködnek, valódi vonzalom virágzik ki közöttük. De Ozrothnak korlátozott ideje van az üzlet megkötésére, és ha Mariel feladja a lelkét, minden érzelmét elveszít, beleértve a szerelmet is.Catriona Ward - The Girl From Rawblood (Egy lány Rawbloodból)
Eric LaRocca - The Trees Grew Because I Bled There (Fák nőnek ahol vérem hullik)
Yvette Lisa Ndlovu - Drinking From Graveyard Wells (A temető kútjának vize)
Khadijah Queen és K. Ibura - Infinite Constellations, An Anthology of Identity, Culture, and Speculative Conjunctions (Végtelen csillagképek, egy személyiség elbeszélése, művelődés és elméleti összejátszások)
Owen King - The Curator (A kúrátor)
Gwenda Bond - Mr. & Mrs. Witch
Jane Hennigan - Moths (Molylepke)
Leopoldo Gout - Piñata
Jinwoo Chong - Flux (Sodrás)
Kelly Link - White Cat, Black Dog (Fehér macska, fekete kutya)
Victor LaValle - Lone Women (Magányos hölgy)
T. Kingfisher - A House With Good Bones (Csontok háza)
Jade Song - Chlorine (Klór)
Jesse Kohn - The book of webs (Szövevényes könyv)

A könyvek listáját ezúttal is a tor.com szolgáltatta.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.