Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (19)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (10)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 májusi Ifjúsági könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.05.12. 15:04

Julie Kagawa - The Iron Vow - The Iron Fey: Evenfall #3 - (Vasfogadalom - Vasvégzet: Evenfall 3. rész)Kép

Vasvégzet mely mind nemzetközileg mind a New York Times által bestsellernek számító rendkívüli sorozat, most érkezett el befejező részéhez... Az egész világ sorsa egy hajszálon függ. Csatlakozzon Meghanhez, Ashhez, Puckhoz, Grimalkinhez és a Vasfogadalom csapatához, hogy részt vegyen ezen az utolsó, epikus utazáson olyan világokba, ahol a képzelet nem ismer határokat...

Miután átugrott az Evenfall portálján, Meghan és társai egy félelmetes új világban találják magukat, ahol rémálmok barangolnak, és a fény mint olyan nem létezik. Ahogy a varázslatuk alábbhagy, és az Evenfall teremtményei fellázadnak ellenük, a Rémálomkirály megtalálásáért folytatott verseny egyre elkeseredettebbé válik. De amit felfedeznek Evenfallról, és a Rémálomkirályról, vagy épp önmagukról –, az velejéig megráz mindent, amit tudni véltek.

A Rémálomkirály felkavar. Egy világ egyensulya veszélyben van, és ahogy a szürkület leszáll Faery minden birodalmára, Meghannak és szövetségeseinek még egy lehetetlen döntést kell hozniuk.

Jen St. Jude - If Tomorrow Doesn’t Come (Ha a holnap nem jön el)Kép

Avery Byrne-nek súlyos titkai vannak. Szerelmes a legjobb barátjába, Cassba, és nem diagnosztizált klinikai depresszióban szenved. Ám azon a reggelen, amikor Avery a folyóba akar ugrani egyetemi campusa közelében, a világ megrendül, egy hír mindent felkavar. Az emberiségnek már csak, kilenc napja van hátra mert egy aszteroida tart a föld felé, és senki sem tudja megállítani.
Mivel szeretné megkímélni családját és barátját Casst a további fájdalmaktól, Avery mindent megtesz, hogy még kilenc napig életben maradjon. Ahogy fogy az idő, és lassan fény derül minden titokra, Avery mindent megtenne, hogy megmentse azokat, akiket szeret. De ami a legfontosabb, megtanulja megmenteni magát. Őszintének kell lennie, és támaszt kérni mert szüksége van rá, hogy újra megtalálja a reményt azokban a holnapokban, amelyeket elhagyott.

Ha a holnap nem jön el, egy furcsa szerelem megélése, egy lebilincselő spekulatív narratíva és egy sürgető, beszélgetést indító könyv a depresszióról, a mentális egészségről és a szégyenről.

Tanaz Bhathena - Of Light and Shadow (Fényről és kardról)Kép

A Fényről és árnyékról regény a mágiáról, a szerelemről és az árulásról szól. Egy bandita és egy herceg története, akik váratlan módon megváltoztatják egymást.

Amikor nem adják meg nekünk saját elsőszülöttségi jogunkat, akkor elvesszük.

Roshan Chayat születésekor elhagyták a szülei, és Jwala leghírhedtebb bandita klánja fogadta örökbe őt, brutális meggyilkolása előtt. Jelenleg az Árnyékklán vezetője, az egyszerű parasztokból lett banditáké, amelyet a tartományi vezetőinek atrocitásai és korrupciója nyomorított el. Roshan célja, bosszút állni, jogokat és méltóságot szerezni népének.
Navin herceg mindig is kívülállónak érezte magát, mint másodszülött. Soha sem ápolt túl jó viszonyt nagyanyjával, Bhairaviával Jwalai királynőjével. Ám egy éjszaka elfogják őt az Árnyékklán tagjai. Navin pedig tervet sző, összebarátkozik Roshannal, és felhasználja meneküléséhez. Ám amire nem számít az az, hogy bepillantást nyer a korrupcióba és a szegénységbe melyek kérdéseket vetnek fel benne a kormányzóval és és saját családjával kapcsolatban.
A bajt csak tetőzi mikor Roshan és Navin, vonzódni kezdenek egymáshoz. De hogyan bízhatnának egymásban, ha az általuk ismert világ kezd összeomlani?

A 17. századi India sanyarú sorsú vidékei által ihletett varázslatos világban játszódik ez a történet. Tanaz Bhathena önálló epikus fantasy regénye, amely tele van politikai feszültségekkel, veszélyekkel és végtelen romantikával, amely újra felteszi a régi kérdést. Vajon a szerelem mindent legyőzhet?

Tracy Wolff - Cherish - Crave #6 - (Dédelgetett - Sóvárgás 6. rész)Kép

A New York Times masszív #1. bestseller sorozatának szenzációs befejezése ...

Több mint három hónap telt el azóta, hogy a barátaimmal legyőztük Cyrust. De tudhattam volna, hogy túl szép ahhoz, hogy így maradjon, és most minden összeomlik.
A Vámpír udvarnak nincs királya, a Sárkány udvarnak nincs szíve, a Vízköpő udvarnak pedig én, egy tinédzser vagyok a feje, és ez a lehető legrosszabb időzítés, mert a Kör összeomlása fenyeget.
Nincs más választásom, mint visszatérni az Árnybirodalomba, és szembenézni a félelmetes királynővel, aki majdnem elpusztított minket... és alkut kötök vele, hogy megmentsem Mekhit. De ezúttal magammal viszem a barátaimat és Hudsont is. Illetve valami nincs rendben vele, titkolódzik még előttem is.
Csak azt tudom, hogy mindenki élete hajszálon lóg, és ez az én hibám. Mert még mindig tartozom a Boszorkánynak egy szívességgel... és most eljön, hogy behajtsa.

P. C. Cast - Earth Called - Tales of a New World #4 - (A föld hívása - Egy új világ történetei 4. rész)
JJA Harwood - The Thorns Remain (A tövisek maradnak)
Abigail Owen - The Stolen Throne - Dominions #2 - (Az ellopott trón - Uralom 2. rész)
Amie Kaufman - The Isles of the Gods (Istenek szigetei)
Catherine Doyle, Katherine Webber - Cursed Crowns - Twin Crowns #2 - (Elátkozott koronák - Iker koronák 2. rész)
Riss M. Neilson - I’m Not Supposed to Be in the Dark (Nem képzelgek a sötétben)
G. Haron Davis - Transmogrify!: 14 Fantastical Tales of Trans Magic (Átváltozás!: 14 fantasztikus mese a transmágiáról)
AM Strickland - Court of the Undying Seasons (Halhatatlan évszakok udvar)
Andrea Robertson - Bound by Sword and Spirit - Loresmith #3 - (Kard és szellem köteléke)
Anna-Marie McLemore and Elliot McLemore - Venom and Vow (Méreg és eskü)
Daniel Jose Older - Last Canto of the Dead - An Outlaw Saints Novel #2 - (A holtak utolsó dala - A száműzött szentek novellája 2. rész)
Margaret Owen - Painted Devils - Little Thieves #2 - (Festett ördögök - A kis tolvaj 2. rész)
Kendall Kulper - A Starlet’s Secret to a Sensational Afterlife ( Az ifjú sztárok titka a meglepő túlvilágról)
Vincent Tirado - We Don’t Swim Here (Mi nem úszunk itt)
Kika Hatzopoulou - Threads That Bind (A sors szövők)

A könyvek listáját ezúttal is a Tor.com-ról állítottuk össze.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.