Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (13)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 májusi Horror könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.05.06. 20:03

Costanza Casati - Clytemnestra (Klütaimnésztra) Kép

Az ókori Görögország világában játszódó mindent felperzselő regény, egy izgalmas történet tár elénk hatalomról, próféciákról, gyűlöletről, szerelemről, és egy felejthetetlen királynőről, aki kegyetlen bosszút szánt mind azoknak, akik megbántották őt.

"Telve van élénk haraggal, szenvedéllyel és erővel." - Jennifer Saint, az Elektra és az Ariadne bestseller szerzője.

Ami a királynőket illeti, vagy utálják, vagy elfelejtik őket. Ő már tudja, hogy melyik opció felel meg neki a legjobban...
Uralkodónak születtél, de egy zsarnokhoz mentél feleségül. Tehetetlenül állsz mellette, miközben feláldozza a gyermekedet, hogy megnyugtassa az isteneket. Nézed, ahogy háborúzik egy idegen földön, és bosszúd gondos szövögetésével vigasztalod magad. Mert nem ez volt az első bántás ellened. Nem ezt az életet érdemled, és nem hátrálsz meg. Megfontoltan cselekszel. De amikor a férjed diadalmasan visszatér, te nővé válsz, akinek van választási lehetősége. Elfogadás vagy bosszúállás, a gyalázat mindkettőt követi. Hát végy elégtételt sérelmeidért, kényszerítsd ki az istenek haragját. Mert már rég megértetted amit a mások soha. Ha nem kapsz hatalmat, magadnak kell megszerezned.

Cassandra Khaw - The Salt Grows Heavy (Elnehezedő só) Kép

Cassandra Khaw-tól, az USA Today bestseller írójától, származik ez a borotvaéles és elbűvölő tündérmese, a világ sötétségének és az önmagunkban rejlő sötétségnek a felfedezéséről.

– Ezt a zseniális novellát nem szabad kihagyni. - Publishers Weekly

"Ezzel a zseniálisan felépített mesével...Khaw megerősíti a kötelező olvasmány szerzői státuszát." - Könyvtári folyóirat

Azt gondolod ismered a történetet? Egy sellő felszínre jön, egymásba szeretnek a herceggel, majd egybe is kelnek. Ám amiről a mese nem regél az az, hogy a sellők vérszomjasak, és lányaik porig rombolják a birodalmat.
Miközben anyuk menekül, hozzászegődik egy titokzatos pestisdoktor, akiben sötétség lakozik. A hátborzongató, hóval borított erdő mélyén a pár egy faluba botlik. Melyben kortalan gyermekek élnek, kik vérre szomjaznak, s három „szent” irányítja őket.
A sellőnek és az orvosnak fel kell öltenie valódi természete legkegyetlenebb részeit, ha túl akarják élni.

Jonathan Sims - Family Business (Családi vállalkozás)Kép

Amikor Diya Burman legjobb barátja, Angie meghal, úgy érzi, eddigi élete összeomlik. Újrakezdésre vágyik, ezért csatlakozik a Slough & Sonshoz – egy családi vállalkozáshoz, amely a közelmúltban elhunyt személyek hagyatékait számolja fel. Régi szerelmes levelek, porcelán babák, törött csecsebecsék. Amíg Diya eltünteti mások életének darabkáit, szörnyű dolgokat kezd el látni. Dolgokat, melyeket egyre nehezebb leírni pusztán a gyásztól való képzelgésnek. Ám Slough családnál sem minden úgy van, ahogy elsőre látszik. Miért nem beszélnek saját közelmúltbeli veszteségükről? és ki az a furcsa ember, aki folyamatosan felbukkan a munkahelyükön? Ha Diya nem vigyáz, előfordulhat, hogy vele is valami szörnyűség történik.

Melvin Burgess - Loki (Loki)
Nicole Jarvis - A Portrait In Shadow (Az arckép árnyéka)
Sarah K. Jackson - Not Alone (Nem egyedül)
Nana Kwame Adjei-Brenyah - Chain Gang All-Stars (Chain Gang All-Stars)
Lisa Brideau - Adrift (Sodródva)
Katrina Monroe - Graveyard of Lost Children (Elveszett gyerekek temetője)
Jennifer Saint - Atalanta (Atlanta)
Bina Shah - The Monsoon War (Monszun háború)
T. C. Boyle - Blue Skies (Kék égbolt)
Theodore McCombs - Uranians (Urániak)


A könyvek listáját, ezúttal is a Tor.com-ról állítottuk össze.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.