Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Május – Június
1.  herryporter (23)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (18)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 júliusi Ifjúsági könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.07.26. 22:06

Waka T. Brown - The Very Unfortunate Wish of Melony Yoshimura (Melony Yoshimura baljós kívánsága)Kép

Az Uriko-hime című japán népmese varázslatos és dermesztő újramondásában egy lánynak meg kell mentenie önmagát,és szeretteit egy csaló démontól, akivel összebarátkozott.

Melony Yoshimura-t szülei mindig is túlzottan óvták mindentől. Állításuk szerint azért mert egy Amanjaku nevű démoni szellem hajdanán Japánban gyermekeket rabolt. Ám Melony úgy érzi, hogy ez csak babona amivel szülei ijesztgetik és kontrollálják őt. Ezért a tizenkettedik születésnapján Melony megkockáztatja, és azt a szabadságot kívánja, amelytől a szülei egész életében megfosztották.
Ám a lány kívánsága nem várt eseményeket idézte elő. Megjelenik az Amanjaku akivel Melony eleinte óvatos, mert ha ez a lény valóságos, akkor a cselekedeteiről szóló történetek is valóságosak. Az Amanjaku azonban pillanatok alatt elkápráztatja Melony-t alakváltó képességével, teljesíti a kívánságait és megértést tanúsít a lány függetlenség iránti vágyaival. Melony eleinte nem veszi észre, hogy az Amanjaku barátságának baljós következményei vannak, ám idővel rájön, hogy élete minden területét a démon trükkje irányítják beleértve őt magát is.
Melony eltökélt szándéka, hogy helyrehozza a dolgokat, de képes lesz-e rá, mielőtt az Amanjaku felforgatja életét, családját és közösségét?

Serena Valentino - Fire and Fate - Villains #10 (Tűz és sors - Gazemberek 10. részKép

A New York Times bestsellerének a Gazemberek című sorozatának tizedik könyve az alvilágba merül be, és feltárja, hogyan vált Hádész istenből gonosztevővé.

Történetünk egy több évszázados mítosszal kezdődik, mely szerint Zeusz, Poszeidón és Hádész a három testvér évekig tartó háborút vívtak apjuk, Kronosz és kegyetlen titánjai ellen. Hatalmas győzelmük után Zeusz három részre osztotta a világot. Saját magának követelte az eget és a földet, testvérére, Poszeidónra bízta a tenger feletti uralmat és legidősebb testvére, Hádészra pedig az alvilágot.
Hádész megpróbálta a legjobbat kihozni ebből a magányos helyzetből, ám az örökkévalóság hosszú időn át olyan szerepre kényszerítette amelyet nem kívánt. Méghozzá egy olyan helyen ahol soha sem akart élni. A történetnek azon részét pedig senki sem meséli, hogy amikor a családod gazemberként kezel téged, túl könnyű azzá válni.
A családja évek óta figyelmen kívül hagyása őt,ő pedig szégyenében és elkeseredettségében kéken izzó lángot ölt. Ám amikor három tökéletesen élő boszorkány utat talál a holtak országába, az unott és magányos Hádész összebarátkozik velük. Mint kiderül ők a titokzatos Sors nővérek és alkut köt velük, amely megváltoztatja a sors menetét. De ha isten vagy, az alku megkötése több történetet is átírhat, nem csak a sajátodat.

Angel Luis Colón - Infested (Nyüzsgés)Kép

A Nyűzsgés szakszerűen ötvözi a rejtély és a borzalom történetét a családi drámával és a mostani politikai aggályokkal. Izgalmas, nem tudom abbahagyni az olvasást. Ha ettől a könyvtől nem leszel libabőrös ellenőrizd a pulzusodat. – Paul Tremblay, a Kabin a világ végén és a Szellemek a fejben című könyvek bestseller szerzője.

Ebben az ifjúsági szellemtörténetben, egy Puerto Ricó-i tinédzser harcáról olvashatunk, egy rosszindulatú lélekkel szemben, amely a lakóházát célozza meg, a nagyvárosba való költözés túlságosan is valóságos borzalmaival.

Nyár van az érettségi előtt, és Manny éppen most költözött Texasból a New York-i Bronxba. Így hát ahelyett, hogy a barátaival lógna és pénzt keresne, Manny kénytelen egyszerű feladatokat végezni új otthonában, a mostohaapja által kezelt luxuslakásban, miközben az újrakezdés nehézségein aggódik.
Szerencsére találkozik Sashával, aki tiltakozik az épület ellen, de rendes alaknak bizonyul. Emellett furcsa barátságot köt Mr. Muellerrel, az épület gondnokával. Talán mégsem lesz olyan rossz az élet Bronxban.
Ám nemsokkal később rémálmok kezdik gyötörni, és Manny esküszik, hogy csótányok mászkálnak a bőre alatt. Amikor az építőipari vállalkozók kezdenek eltűnni, Manny és Sasha arra a félelmetes felismerésre jut, hogy Mr. Mueller nem az, akinek mondja magát. Vagy inkább ő, de évtizedekkel ezelőtt meghalt egy tűzben, pontosan ott, ahol Manny új otthona található.
Most, az idővel versenyt futva, Mannynak meg kell mentenie a családját egy őrült kísértettől, amely elhatározta, hogy ismét felgyújtja Bronxot.

Meriam Metoui - A Guide to the Dark (Útmutató a sötétségbe)
Jessica Mary Best - Stars, Hide Your Fires (Csillagok rejtik a tüzedet)
Sunya Mara - The Darkening (A sötétedés)
R. M. Romero - A Warning About Swans (Figyelmeztetés a hattyúkról)
Alechia Dow - A Song of Salvation (A megváltás éneke)
Adrienne Tooley - The Third Daughter (A harmadik leány)
Lauren Yero - Under This Forgetful Sky (E felejtős ég alatt)
L.L. McKinney - Splintered Magic - Mirror #4 (Varázslat töredék - Tükör 4.rész)
F. C. Yee - Avatar, the Last Airbender: The Legacy of Yangchen - Chronicles of the Avatar #4 (Avatár, az utolsó léghajlító: Yangchen öröksége - Avatár krónikák 4. rész)
Joelle Wellington - Their Vicious Games (Erkölcstelen játékaik)
Erin Craig - House of Roots and Ruins - Sisters of the Salt #2 (Gyökerek és romok háza - A só nővérei 2. rész)
Nicki Pau Preto - Bonesmith (Csontkovács)
Tiana Warner - The Valkyrie’s Shadow - Sigrid and The Valkyries #2 (A Valkűr árnyéka - Sigrid és a Valkűrök 2.rész)
Amy Goldsmith - Those We Drown (Azok akiket vízbe fojtunk)

A könyvek listáját ezúttal is a Tor.com-ról állítottuk össze.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.