Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Március – Április
1.  herryporter (9)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (9)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 áprilisi Ifjúsági könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.04.18. 19:45

F.T. Lukens - Spell Bound (Igézőhatár)Kép

Két rivális varázslótanoncnak össze kell fognia, hogy megmentsék tanáraikat és megvédjék saját hatalmukat ebben az élénk, ifjúsági romantikus kalandban a New York Times bestseller szerzőjétől.

Edison Rookernek sejtelme sincs mibe csöppen, amikor belép Antonia Hex, a nagyhatalmú varázslónő irodájába, aki mágikus, telefonos segélykérő szolgálatot vezet. Rookernek nincs sok tapasztalata sem a bájolásokról, sem az átkokról, még csak varázsereje sincs. De van egy terve, hogy visszaszerezze egykori varázserejét, melyet elvesztett, amikor a nagymamája halálakor.
Antonia... ilyesző bár, de munkát és új nevet ad neki, és Rook mindkettőt örömmel fogadja. Most már csak annyit kell tennie, hogy a Varázs fűzért, amely egy illegális mágikus észlelő eszközt, el kell rejteni a Varázs Szindikátus elől. Emellett meg kell küzdenie Sunnal, Antonia riválisának, Fablenek a rosszkedvű és bosszantóan aranyos tanítványával. Ám a versengés nem köti le annyira, ahogy a Sun egyre gyakrabban bukkan fel, Rook egyre kevésbé törődik vele.
De amikor a Szindikátus tudomást szerez a Varázs fűzéréről, akkor Antoniáért jönnek. Rook esettten fut az egyetlen varázslóhoz akit ismer Sunhoz. Ám amire nem számított, hogy Fable-t is megtámadták, és most Rooknak és Sunnak nincs más választása, mint együtt dolgozni, hogy visszaszerezzék mentoraikat... vagy szembe kell nézniük azzal, hogy örökre elveszítik varázserejüket.

Kiyash Monsef - Once There Was (Egyszer volt)Kép

Fantasztikus bestiák? és hol találjuk őket? ebben az izgalmas regényben, amely egy iráni amerikai lányról szól, aki rájön, hogy apja titokban mitikus lények állatorvosa volt, és most neki kell apja nyomdokaiba lépni a ráleselkedő veszélyek ellenére.

Egyszer volt, egyszer nem, így kezdődtek a történetek, amelyeket Marjan apja kislánykorában mesélt neki, mint a lány története, aki egy vadász csapdájából egyszarvúvá lett, vagy a nomád fiú, aki megmentett egy griff fiókát. Mesék rendkívüli vadállatokról, amelyek kíváncsisággal és csodálkozással töltötték el.
De Marjan már nem kislány. Apja hirtelen halála nyomán igyekszik mindent egyben tartani: az iskolai tanulmányait, a barátságait, és apja állatorvosi praxisát. Aztán egy nap látogatót fogad, aki elárul egy titkot, Marjan apja nem hétköznapi állatorvos volt. A lények amelyekről mesélt neki kiskorában valóságosak voltak, és beutazta a világot, hogy gondoskodjon róluk. De most, hogy elment, neki kell átvennie a helyét.
Marjan belép a titkos világba mely rejtve van a kíváncsi szemek elől, ahol mitikus lényeket ejtenek fogságba és kereskednek velük. Új barátokat is talál magának, egy bájos brit fiú, aki egy griffel nőtt fel, és egy szökött boszorkány. Marjan kettős életét kezd élni régi barátai és osztálytársai előtt.
Ám minél mélyebben foglalkozik ezekkel az állatokkal, annál közelebb kerül ahhoz, hogy megtalálja, ki ölte meg az apját, és egy megdöbbentő bámulatos igazságot, amely képes veszélybe sodorni mindent.

Evelyn Skye - Damsel (Leányka)Kép

Egy fiatal lány aki magával a sárkánnyal szembesül a klasszikus fantasy epikus fordulatában. A New York Times bestseller-írójának, Evelyn Skye regénye melynek a forgatókönyvét Dan Mazeau írta és a film főszerepét Millie Bobby Brown játsza majd a Netflix egy új projekjében a Leánykában.

Árat kell fizetni. Elodie soha nem álmodott fényűző palotáról és jóképű hercegekről. Ő az éhínség sújtotta Inophe birodalom hercegnője, és egyetlen vágya, hogy segítsen népének túlélni a téli hidegeket és éhínséget. Így amikor egy gazdag és titokzatos királyság képviselője elegendő vagyont ajánl a családjának, hogy megmentse Inophe-t Elodie házasságáért cserébe, a lány habozás nélkül igent mond. Elodie-t Aurea királyságába érve gyorsan magával ragadja a birodalom szépsége és jegyese, Henrik herceg.
Ám ahogy Elodie vállalja a szertartásokat, hogy Aurean hercegnővé váljon, kétségek kezdik gyötörni. Ahogy a királyság tökéletes illúziója repedezni látszik, egy fiatal nő, jelenik meg és tűnik el a kastély tornyából, fáklyák vonulnak átszőve a hegyeket, és egy titokzatos V-ben hátrahagyott jelek. Elodie túl későn fedezi fel, hogy Aurea jólétének komoly ára van, a királyság minden betakarítási szezonban feláldozza hercegnőit egy vérszomjas sárkánynak, és Elodie a következő áldozat.
Ez az ősi rend évszázadok óta fennáll, és nők százait vitte a halálba. De azok a nők, akik Elodie előtt jöttek, nem tűntek el nyom nélkül. Haragtól és emlékektől lüktető vérük, és tapasztalatuk jelenti Elodie túlélésének kulcsát. Elodienak az eszét kell használnia, hogy legyőzze a sárkányt, feltárja Aurea múltját, és megmentse nemcsak magát, hanem új birodalma jövőjét is.

Rena Barron - Master of Souls - Kingdom of Souls #3 - (Lelkek mestere - Lelkek királysága 3. rész)
Elizabeth Lim - When You Wish Upon a Star - A Twisted Tale - (Mikor csillagot kívánsz - Kiforgatott mese)
Lili Wilkinson - A Hunger of Thorns (Tövisekre éhezve)
Kayla Cottingham - This Delicious Death (Ez az ínycsiklandó halál)
Caitlin Sangster - He Who Breaks the Earth - The Gods-Touched Duology - (Az Istenek érintése Duológia)
Joan Smith - The Other Side of Infinity (A végtelen másik oldala)
Melissa De La Cruz - Snow & Poison (Hó és méreg)
Sarah Raughley - The Song of Wrath (A harag éneke)
Alexandra Bracken - Silver in the Bone (Ezüst a csontban)
Terry J. Benton-Walker - Blood Debts (Véradósságok)
Brittany N. Williams - That Self-Same Metal (Ön-azonos fém)
Charlie Jane Anders - Promises Stronger Than Darkness (Az ígéretek erősebbek a sötétségnél)
Cynthia Leitich Smith - Harvest House (Harvest ház)
Matthew J. Kirby - Star Splitter (Csillaghasító)

A könyvek listáját ezúttal is a Tor.com szolgáltatta.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.