Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Barbossza11 (1)
2.  Mihgor17 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Midas

 

Borító
  Feltöltötte: acélpatkány (2009.10.17.)
  Módosította: --
Keresem ezt a könyvet. (Be kell jelentkezned)
Kínálom ezt a könyvet (Be kell jelentkezned.)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Ajánlok hozzá könyvet (Be kell jelentkezned)
Szerző: Jeschke, Wolfgang
Kiadó: Aquila-Cherubion
Megjelenés éve: 1999
Terjedelem: 310 oldal
Sorozat: Galaxis SF Könyvek
Nyelv: magyar
Kategória: modern fantasztikus, sci-fi
Értékelés:

Értékelés: 8.3 (3) | Értékeld Te is!
Kedvenc: 0 | Olvasott: 2 | Polcon: 0 tagnál
Kínálja: 0 | Keresi: 0 | tag

Midas
Peter Kirk NASA-űrhajó féléves űrben töltött időszak után pihenni érkezik Srí Lankára. Azonban a polgárháborútól szétzilált országban kevés ideje marad a kikapcsolódásra. Már megérkezésekor különös történeteket hall Nancy Tannerről, egy ünnepelt színésznőről, akit állítólag szemtanúk előtt lelőttek, s később mégis felbukkan épen
és sértetlenül. Vajon egy hasonmás volt az áldozat? Vagy itt, a világ végén embereket „gyártanak”? Élő embereket klónoznak?
Peter egy világméretű bűnszövetkezet sötét üzelmeire bukkan, amely a MIDAS-projekttel van kapcsolatban, és a puszta tény miatt, hogy sejt valamit, nagy veszély fenyegeti az életét. Még a Sunbird űrbázison sem lehet biztonságban?
Fordulatok, rejtélyekben és talányokban gazdag, elgondolkodtató történet, amelynek csodás hátterét a közeljövő harmadik világának hiteles és megdöbbentő ábrázolása szolgáltatja.

Meamone szeme
Az emberek tönkretették a Földet, nyugtalanságra kárhoztatott nomádokká váltak. Több mint 30 000 éve vonulnak egyik csillagrendszertől a másikig, olyan világokat keresve, melyek ideiglenes otthonként szóba jöhetnek. Hihetetlenül fejlett géntechnika teszi lehetővé a Föld képmására formáló projekteket, egész bolygók vagy holdak átalakítását, komplett élővilággal való benépesítését és szabályszerű learatását.
Meamonénak hívják azt a gázóriást, melynek rendszerében a két bolygó nagyságú korbitális – azaz közös pályán keringő – hold egymást szó szerint a halálba üldözik. Az emberek védőkupolák alá húzódva rettegik végig a világok haláltáncát, hogy aztán maguk is halált arassanak, s minden életet koncentrált táplálékká alakítsanak át.
Ez a Meta története, aki a Patinik ősi máltai családjából származik. Olyan képességgel rendelkezik, mely évezredek óta újra és újra fellép családjuk egyes nőtagjainál: fényévnyi távolságokon keresztül is képes olyan nőkkel kapcsolatba lépni, akik ugyanezzel az adottsággal születtek. Ezek a flotta szétszórt kolostoraiban és a galaxist fénysebességgel átszelő hajókon élő hívók és hallgatódzók.

A kötet tartalma:
Midas – avagy a test feltámadása (regény)
Meamone szeme (kisregény)

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

Admin 2009.10.17. 11:16 | # 0
Avatar
Könyv felvéve: 2009.10.17.