Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Vylyan pincészet pályázata

Pályázat | Beküldte: Gladon | 2008.12.02. 21:59

KépA Vylyan Pincészet Classicus borcsaládja 2008 őszétől megújult címkékkel jelenik meg, és ez alkalomból a Vylyan nyereményjátékra hívja a lelkes (vagy leendő) borfogyasztókat.
A címkeváltással egy régi villányi monda elevenedik meg, az új ruhába öltöztetett borok az Ördögszántotta hegyről (Szársomlyó) mesélnek. A borok ugyanúgy, mint az Ördögszántotta hegy mondájának szereplői, együvé tartoznak, azonos történet részei – mégis más és más karakterűek. Ezt fejezik az új ruhába öltöztetett classicus borok, címkéiken a monda egy-egy szereplőjével. A borok illatukkal, zamatukkal, a monda szereplői pedig az ősi mesével ajándékoznak meg bennünket.
A feladat egyszerű: a monda szereplőit felhasználva egy „új monda” megírása. A téma szabad: szólhat a szőlőről, a borról, a pincészetről, … A történetben azonban szerepeljen Harka a szép leány, az Ördög és a Boszorkány, a Kecskét senki se felejtse, a Kakast, s a Macskát is szerepeltesse.
Szárnyaljon hát az alkotó fantázia! A történet lehet bús, vagy komikus, (esetleg tragikomikus), verses, vagy regényes. Műfaji, terjedelmi korlát nincsen, korra, nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

Beküldési határidő: január 8.
Az alábbi e-mail címre: vylyan@vylyan.hu

A zsűri tagjai:
Bächer Iván, író, újságíró, publicista • László Ágnes, újságíró • Méhes Károly, költő, író, újságíró • Nagy Bandó András, humorista, író • Nagy Sebestyén, műsorvezető • Pécsi Borozó magazin

A legjobb művet értékes classicus borcsomaggal jutalmazzuk, valamint a nyertes (másodmagával) meghívást kap a Vylyan Pincészet január 17-i Vince-napi rendezvényére.
Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

Forrás: A pincészet weboldala

Gladon

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.