Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Barbossza11 (1)
2.  Mihgor17 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (5)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

VII. Lidércfény pályázat, avagy 2012 – Posztapokalipszis most

Pályázat | Beküldte: sumeer | 2012.08.12. 19:06

Az ősi maja írások szerint 2012 decemberében világvége várható a Földön. A végzet több formában is bekövetkezhet. Vegyünk számba néhány lehetőséget! Kitörhet a harmadik világháború, és a becsapódó atomtöltetek robbanásai nyomán végzetes nukleáris tél köszönt a világra. Egy titkos katonai laboratóriumból elszabadulhat egy halálos vírus, melyre orvosaink nem találnak hatásos gyógymódot. Becsapódhat egy hatalmas meteor, és a felszálló por áthatolhatatlan sötétségbe borítja a világot. Elterjedhet a zombikór, mely értelem nélküli szörnyekké változtatja az embereket. Leszállhatnak az agresszív idegenek szupermodern űrhajóikkal, és leigázhatják bolygónk lakosságát. Az is előfordulhat, hogy meteorokon utazó, halálos vírussal fertőzött idegen zombik érkeznek, akiknek még csak nem is sejtjük a céljait. A Nibiru bolygó menetrendszerű megjelenése sem kizárható. A lényeg: a Földre 2012 decemberében lesújt majd a végzet.

Persze egy ilyen apokaliptikus helyzetben is maradnak majd túlélők. A befolyásos politikusok elrejtőznek a hegyek gyomrába vájt atombiztos bunkereik mélyén. A titkos társaságok tagjai a denveri repülőtér alá épített biztonságos rejtekhelyükre menekülnek, és ott szövögetik tovább álnok terveiket. Lesznek olyanok, akik acélos egészségüknek köszönhetően ellenállnak a fertőzéseknek. Mások a magas hegyvidékeken, a civilizációtól távol élnek, így nem érinti őket a nagyvárosok lakosai számára elkerülhetetlen pusztulás. Néhányan isteni szerencséjüknek köszönhetik majd, hogy megkíméli őket a mások számára halálos csapás. Az ősidők óta köztünk élő halhatatlanok számára ez csak egy újabb történelmi epizód lesz, amely az ő örökké tartó életüket nem befolyásolja. Eközben pedig az idegenek UFO-ik biztos rejtekéből figyelnek minket, úgy, ahogyan azt az elmúlt évezredek során mindig is tették...

Pályázhatnak:
Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.

A pályázatra olyan, a terjedelmi kiírásnak megfelelő humoros vagy komoly novellákat várunk, amelyekben az író az általa kidolgozott posztapokaliptikus világban egy vagy több túlélő szemszögéből írja le történetet. Célunk, hogy megismerjük a világvégével szembenéző emberiség sorsát, és hogy milyen hétköznapi vagy misztikus veszélyekkel kell megküzdeniük életük során.

A beküldés feltételei:
– A beküldött írásokat kizárólag elektronikus formában a palyazat@lidercfeny.hu e-mail címre kell eljuttatni a megadott határidőig, Word dokumentum (.doc vagy .rtf) vagy OpenOffice (.odt) formátumban. Minden beküldött alkotásra igazoló e-mailt küldünk, így ha nem kapod meg a visszaigazolást rövid időn belül, kérlek, jelezd a problémát a Lidércfény oldalon.
– A pályaműben az első oldalon szerepeljen az alkotó írói álneve, valódi neve, postacíme és e-mail elérhetősége, valamint a pályamű kategóriája. A második oldalon szerepeljen a novella címe, és itt kezdődjön a szövege.
– A Wordben vagy OpenOfficeban megírt novellát lehetőség szerint elejétől a végéig Times New Roman CE, 12 pontos, fekete színű betűtípussal kérjük elkészíteni. A szövegben előforduló, kiemelendő szövegrészek dőlt vagy vastagított betűvel írhatók. A cím kiemelhető vastagítással és 16 pontos, fekete színű betűvel. A dokumentum margója lehetőleg mindenhol 2,5 cm, a sortávolság pedig másfeles legyen.
– Egy novella terjedelme maximum 18.000 karakter lehet (szóközökkel), amely a fenti beállításokkal nagyjából 6-7 A/4-es oldalt tesz ki (+ az első oldal az adatokkal). Ez a Lidércfény AKF-ben történő leközölhetőség miatt fontos.
– Az e-mail tárgy (subject) mezőjében a „Nevezés a VII. Lidércfény Pályázatra” szövegnek kell szerepelnie. (Csak így tudjuk garantálni, hogy a megfelelő helyre kerül az e-mailek között. Köszönjük a megértést!)
– Egy személy több novellával is nevezhet.
– A novellák beküldésének végső határideje 2012. október 31., éjfél.

Nevezési díj:
A pályázaton való részvétel ingyenes.

Díjazás:
Mindkét kategória első három helyezett novellája megjelenik a 2012. decemberi Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóiratban.
Mindkét kategória első három helyezett alkotója kap 1-1, a Lidércfény logójával, a pályázat feltüntetésével, a helyezésükkel és írói álnevükkel ellátott gravírozott fapajzsot; 1-1 hasonlóan elkészített a zsűritagok által aláírt oklevelet, valamint 2-2 példányt a folyóirat 2012. decemberi számából.
A helyezettek további díjazása a szponzorok felajánlásaitól függ.

Egyéb tudnivalók:
A Lidércfény szerkesztősége a lenti nyilatkozatok alapján fenntartja a jogot a beküldött írások térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóiratban nyomtatott és PDF formában, a Lidércfény Online Kulturális Magazinban.
A műveket a Lidércfény szerkesztősége, illetve felkért külsős személyek bírálják el.
Az eredményhirdetés végső határideje: 2012. december 15. A nyerteseket e-mail címeiken értesítjük. Az eredmények megjelennek a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2012. decemberi számában (nyomtatott és PDF formában), a Lidércfény Online Kulturális Magazinban, és a Fantasy Portalon.

Nyilatkozat a szerző részéről:
Az alkotó kijelenti, hogy a pályázatra megküldött kézirat kizárólagos szerzője, az saját szellemi terméke, és egyéni, eredeti jellegű. Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotása helyezést ér el, az a 2012. decemberi Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóiratban térítésmentesen leközlésre kerül, megjelenik a Lidércfény Online Kulturális Magazinban. Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotása nem ér el helyezést, azt a Lidércfény szerkesztősége a későbbiek során megjelentetheti a Lidércfény Online Kulturális Magazinban, illetve a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóiratban.

Nyilatkozat a kiíró részéről:
A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy a pályázatban megadott személyes adatokat harmadik félnek semmilyen okból nem adja át, azokat a vonatkozó törvények értelmében titkosan kezeli. A Lidércfény szerkesztősége kijelenti továbbá, hogy a megadott adatokra kizárólag a nyeremények postázása és az eredményről való értesítés miatt van szükség. A Lidércfény szerkesztősége elismeri, hogy minden beérkezett pályamű a nyilatkozat értelmében a szerző saját tulajdona, így arra a szerzői jogi törvények megfelelő passzusai érvényesek. A szerző a beküldött alkotását a továbbiakban bárhol és bármikor publikálhatja, a Lidércfény szerkesztősége semmilyen módon nem kívánja azt kisajátítani.

A pályázat kiirása PDF formátumban innét tölthető le.

Forrás: fantasybooks.husumeer

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

sumeer 2012.08.16. 21:56 | # 2
Avatar
Tényleg jobb lenne a január. A pályázók ráérnének december 22-én elkezdeni az írást. Biztos, ami biztos. :)

 

vinitor 2012.08.14. 22:09 | # 1
Avatar
Ha igazán tökösek lennének, akkor a világvége UTÁNRA, 2013 januárjára tennék a határidőt :)

off:
amúgy ez a denveri repteres, illuminátusos mozgolódás eléggé vakvágány, de hát ők tudják :)
Meg persze nem világvége van decemberre jósolva, hanem világkorszak-vég (az univerzumunk központi tengelyéhez képest elmozdul a bolygó, és belép a vízöntő jegybe, a maja naptár szerint ez az adott korszak végét jelöli, ami után következik az új, mint ahogy a gergely naptárban a dec 31.-ét követi a január elseje), amihez egy apokalipszis is kapcsolódik, amely szó pedig nem világvégét jelent, hanem a dolgok valódi természetének feltáródását, megnyilatkozását.