Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Szárnypróbálgatók 2013

Pályázat | Beküldte: sumeer | 2012.08.07. 19:42

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a "Faludy György Irodalmi Műhely" (Alföld Művészeti Egyesület – Raszter Könyvkiadó) pályázatának célja, hogy az előző évek gyakorlatának sikeres folytatásaként, immáron 10. jubileumi alkalommal értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson azoknak, akik szakmai megítélés alapján, szerzői önköltséget is vállalva, szeretnék alkotásaikat gyűjteményes kötetben (hagyományosan, periodikaként megjelenő országos antológiában) megjelentetni.

Pályázhatnak: magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók
Beadási határidő: 2012. szeptember 15-ig

A pályázatra szerzőnként maximum 6 vers vagy 3 novella (mese), küldhető be, tematikai megkötöttség nélkül. A versek egyenként max. 40 sorosak, a novellák (mesék) egyenként 3 gépelt oldal (7000 karakter) terjedelműek lehetnek.

A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, bírálja el, s tesz javaslatot kötetben történő megjelenésre. A zsűri döntése végleges. Az értékelő bizottság elnöke: Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő. A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül Magyarország területén bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.

Nevezési díj 1000 Ft/pályázó. A nevezési díjat kérjük postautalványon befizetni az Egyesület 6640 Csongrád, Szép u. 12. szám alatti címére vagy egy elkülönített számlára: KHB 10404247-91333570-01000000 számlaszámra. Kérjük nevük és címük pontos feltüntetését.

A zsűri értékelése alapján döntőbe kerülő versekből, novellákból (mesékből) országos antológia készül. Az előkészített kötetben szereplőknek (az előző évekkel megegyezően) vállalniuk kell 6 db könyv önköltségen való értékesítését elővételben, így kerülhetnek be a megjelenő szerzők közé. Erről a pályázatot meghirdető Faludy György Irodalmi Műhely 2012. október 13-ig írásban értesíti a szerzőket.

Az antológia 2013. januárjára, a Magyar Kultúra Napjára, periodikaként "Szárnypróbálgatók 2013 – országos antológia" címmel jelenik meg.

A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat kap. Társszerveink értékes különdíjakat is kiadnak! A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.

A pályamunkákhoz kérjük mellékelni a pályázó adatait, rövid szakmai önéletrajzát, címét, telefonszámát, ill. arcképét. A borítékra írják fel: "Szárnypróbálgatók 2013"!

A pályázatok beküldendők 2-2 példányban (versenként külön lapon):
Alföld Művészeti Egyesület, 6640 Csongrád, Szép u. 12.
Információ kérhető: tel./fax.: 63/483-374, e-mail: raszter@invitel.hu

Eredményhirdetésre és a kötetbemutatóra 2013. január 21-én (hétfőn) 16 órától kerül sor Budapesten, a patinás Fészek Művészklubban. (1073 Budapest, Kertész u. 36.)

A díjakat átadja:
Baranyi Ferenc – Kossuth-díjas költő
Góg János – Juhász Gyula-díjas költő

Részletekről tájékozódhatnak az Egyesület honlapjáról is (itt egyelőre csak a tavalyi pályázat olvasható).

Forrás: scifi.husumeer

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.