Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Május – Június
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Stephen King két új könyvet publikál 2014-ben

Nagyvilág | Beküldte: Porter | 2014.02.25. 10:58

KépA Revival (Újjászületés) című művel King visszatér eredeti műfajához, a rémtörténethez a krimi világában történt kalandozás (Mr. Mercedes) után.

Azután, hogy az író bejelentette, idén nyáron egy igazi detektív sztorival örvendezteti meg olvasóit, elárulta, hogy idén novemberre egy újabb regény megjelenését tervezi.
A hatvanhat éves King hivatalos weboldalán tárja fel, hogy az új történet címe Revival (Újjászületés) lesz, és a sztori egy karizmatikus prédikátorról és egy jelentéktelen rockzenészről fog szólni.

Maga így jellemezte a történetet:
„Egy kis New-England-i városkában több mint fél évszázaddal ezelőtt egy árnyék vetül egy kisfiúra, aki éppen a játékkatonáival játszik. Jamie Morton felnéz a feltűnő emberre, az új miniszterre. Charles Jacobs gyönyörű feleségével egyetemben átalakítják a helyi templomot… Amikor a tragédia lecsap a Jacobs családra, a karizmatikus prédikátor megátkozza Istent, kigúnyolja a vallást, száműzetésbe taszítva magát a sokkolt városból.”

„Jamie-nek megvannak a saját démonai. Harmincas éveinek közepén jár, heroinfüggő, életet zátonyra futott és kétségbeesett, újra találkozik Charles Jacobsszal, amely találkozás mindkét fél számára súlyos következményekkel jár. Kettőjük köteléke egy olyan erős szerződés, amely túlmutat még az Ördög örökségénél is, és Jamie-nek rá kell jönnie, hogy az újjászületésnek rengeteg jelentése van.”


A Revival kiadása párhuzamsan történik november 11-én, a Scribner kiadónál az USA-ban valamint a Hodder & Stoughton-nál az Egyesült Királyságban. A Mr. Mercedes, egy gyilkos által megszégyenített és visszavonult rendőr, Bill Hodges története pedig június elején kerül megjelenésre.

Két regény egy évben átlagosnak mondató egy olyan írótól, aki nem mutatja jelét a lassításnak még akkor sem, amikor a hatvanas éveinek második felébe lép. A tavalyi évben szintén két regény publikált a Dr. Sleep-et (Dr. Álom) ősszel, és egy kisregényt Joyland (Vidámföld) címmel a nyáron.

A Hodder szóvivője szerint a Mr. Mercedes erősen szokatlan témaválsztás Kingtől, figyelembe véve, hogy a történet egy lineáris lefolyású thriller. King úgy jellemezte ezt, mint az első tradicionális detektív regényét. A szóvivő hozzátette: „A Revival sokkal több, mintha King egyszerűen csak az eddigi hátteréből merített volna.”

forrás:guardian onlinePorter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.