Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Július – Augusztus
1.  herryporter (63)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (4)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Stephen King - Fairy Tale

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2022.09.11. 12:05

KépAmikor az ember Stephen King „Sötét torony” sorozatának mind a hét könyvét elolvassa, elsodorják King izgalmasan megjelenített fantasztikus világai. Amelyek tele vannak félelmetes és elragadó lényekkel, erőszakkal, humorral és melodrámával egyaránt. Valamint a jó és a rossz közötti epikus harcal.

Ugyanez az érzés támad fel az emberben, King kedden megjelent legújabb regénye, a „Tündérmese” olvasásakor. Visszatérés a fantasy formához a regényíró számára, aki az utóbbi években inkább a detektívmesékbe és a sci-fi-be illő horror felé fordult. Ez egy elsöprő, mégis bensőséges történet egy fiúról, a szomszéd kutyájáról, és a fantasztikus rejtett világról, amelyet feltár, illetve döntésekről, amelyeket meg kell hoznia.

A könyvben Charlie , egy Illinois-i középiskolás diák, akinek édesanyja meghalt, amikor még általános iskolás volt. Apja pedig alkohol problémákkal küzködött évekig.

Egy napon Charlie megtudja, hogy a szomszédja, Mr. Bowditch leesett egy létráról, és eltörte a lábát. Charlie lessz a gondozója, amíg felépül szoros kapcsolat alakul ki közte és a zsémbes öregember között. Meg bersze Mr. Browdithc szeretett kutyájával, Radarral .

De ez egy Stephen King-regény, és Mr. Bowditchben sokkal több van, mint amennyi látszik – bár King már a történet korai szakaszában kezdi a célzásokat. A hátsó udvarában van egy fészer, és abban a fészerben van egy alagút. Ez az alagút egy másik világba vezet – egy olyan világba, amelyben olyan dolgok vannak, hogy megtudod, ha elolvasod

Akárcsak King előtte több tinédzser fiú főszereplője – Jake a „Sötét torony” sorozatból, Jack a „A talizmán”-ból és Bill az „Az”-ból , Charlie is veszélyes kalandba keveredik. Az, hogy hogyan boldogul, attól függ, hogyan viselkedik. Vajon helyesen cselekszik? Vajon enged a kísértésnek és az erőszaknak?
Persze van néhány rövid rész, amely eltereli a figyelmet az egyébként megbabonázó cselekményről, mint például Charlie látszólag természetfeletti intelligenciája és józan esze, valamint olyan párbeszédek, amelyeket tudom, hogy soha nem hallottam még egyetlen tinédzsertől sem. De ezek a dolgok gyorsan feledésbe merülnek, ahogy a történet hatóköre kerül a fókuszba.

Eredeti cikk (angol)Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.