Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Január – Február
1.  herryporter (128)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (8)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Stan Lee furcsa képregényei 1.rész

Szerzők | Beküldte: herryporter | 2023.01.05. 13:11

Nemrég lett volna 100 éves Stan Lee, Isten nyugosztalja, az egyik legjobb képregényíró hatalmas fantáziával és tudással. A Marvel hivatalos oldalán erre az alkalomra összeszedték legfurcsább műveit ezt láthassátok most magyarul.

GrootKép

Jóval azelőtt, hogy Groot csatlakozott volna a Galaxis őrzőihez, idegen fajának egy másik tagja – szintén Groot néven – debütált a „The Monster from Planet X” címmel, Stan Lee, Jack Kirby és Dick Ayers Tales to Astonish (1959) 13. számában. Miután a Föld egyik erdőjében landolt, ez a másik Groot óriási méretűre nőtt a közeli fák és fatárgyak elnyelésével. Az X bolygó uralkodója azzal bízta meg Grootot, hogy a növényeket irányítva behálózzon egy kisvárost, és visszavigye a szülőbolygojára tanulás céljából. Egy Leslie Evans nevű tudós azonban meghiúsította Groot terveit, és látszólag megölte az idegent egy speciális faevő termeszfajtával.

The House of Shadows - Az árnyékok házaKép

Doctor Strange egyik legkorábbi kalandja során a „Misztikus művészetek mestere” - Stan Lee és Steve Ditko 1951-es, 120-as című művében az Árnyak Háza, egy állítólag kísérteties ház után nyomozott. Ez azonban nem egy szokványos kísértetház volt. Miután egy riporter eltűnt, miközben a házat élő TV adásban vizsgálta, Strange szembeszállt a látszólag, a házban lévő lénnyel, és megtudta, hogy maga a ház egy másik dimenzióból származik, amely azért jött a Földre, hogy megfigyelje az emberiséget. Miután kimentette a riportert a meglepően ellenálló házból, Strange száműzte saját dimenziójába. A közelmúltban az Árnyak Háza újra felszínre került, és most Moon Knight szövetségeseinek élő főhadiszállásaként szolgál.
Stilt-Man - A Gólyalábas ember
Kép

A Marvel-univerzumban rengeteg hős és gonosztevő van csúcstechnológiás páncélruhákkal, de egyikük sem ér fel a Gólyalábas emberhez, aki kifejlesztett egy öltönyt teleszkópos lábakkal, amelyek 290 láb magasságba (96.6666...métere) juttatják őt. Stan Lee és Wally Wood által írt Daredevil (1964) 8. művében csodálatos magasságát arra használta, hogy pénzt lopjon egy helikopterből, miközben az felszállt, és értékeket loppott egy tetőtéri vendéglő vendégeitől. Miután Daredevil megküzdött vele, a Gólyalábas ember véletlenül egy zsugorsugarat alkalmaz magán, amitől mikroszkopikussá válik. A Gólyalábas számos későbbi fellépése során megmutatta olyan hősöknek, mint Daredevil, Pókember és Vasember, hogy továbbra is komoly fenyegetést jelent.
Green Thing - Zöld dolog
Kép

Bizarr elméletének bizonyítására, miszerint a Földön minden élőlény rendelkezik intelligenciával, egy névtelen tudós egy lakatlan szigetre utazott, hogy teszteljen egy kísérleti szérumot, amely növelheti a növény érzéki képességét. Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby és Dick Ayers 1961-ben a Tales of Suspense (1959) #19. Ez a szérum azonban látványosan visszaütött, amikor egy füvet szupererős, telekinetikus Zöld dologgá változtatott. A növényi szörny azonnal megtámadta a tudóst, és még egy tigriscápát is szétzuzott a gyökereivel, miután az óceánba ment. A tudós egy összetettebb Ignatius Rex növényt permetezett be a szérummal, ez a növény egy új lénnyé fejlődött, amely összezúzta a Zöld dolgot. Míg az Ignatius Rex növény a szigeten maradt, a Green Thing évekkel később visszatért, miután a szörnyeket irányító Inhuman Kid Kaiju megidézte a Monsters Unleashed (2017) alatt.


Red Ghost’s Super Apes - A Vörös Szellem SzupermajmaiKép

A Vörös Szellem Szupermajmai már azelőtt is, hogy szuperképességeik lettek volna, a főemlősök lenyűgöző csoportja volt. A Fantasztikus Négyes (1961) #13-ban debütált Stan Lee, Jack Kirby és Steve Ditko keze nyomán. Ivan Kragoff űrhajós asszisztenseiként a majmok ugyanazoknak a kozmikus sugaraknak voltak kitéve, amelyek a Fantasztikus Négyes erejét adták, Mikhlo, a gorilla szupererőt, Peotor, az orangután mágneses erőt, Igor, a pávián pedig alakváltó képességeket fejlesztett ki. A megfoghatatlan Red Ghost mellett a szupermajmok évekig fenyegették Fantastikus Négyest, Vasembert, Pókembert és a Marvel-univerzum többi részét.

Ego the Living Planet - Ego az élő bolygóKép

A Jack Kirby egyik legszembetűnőbb tervét felvonultató Ego az élő bolygó Stan Lee, Jack Kirby és Vince Colletta Thor (1966) 132. számú kollázsának részeként mutatták be. A titokzatos Fekete Galaxisból származó, öntudatos Ego magába szívta az űrhajókat és a bolygókat, amíg meg nem pillantotta az univerzum többi részét. A közeli rigelliek nevében Thor szembeszállt Ego-val, aki esztelen humanoid "antitestek" hullámait hozta létre, hogy szembenézzenek a Mennydörgés Istennel. Egy keserű küzdelem után Thor végül megidézett egy kozmikus vihart, és elszabadított egy hőrobbanást, amely legyőzte Egót, és elpusztította. Mindazonáltal a Thorral vívott harc után Ego a Marvel Univerzum kozmikus oldalán jelentős szereplővé vált.
Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.