Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Pályázat - Cybergeneráció

Pályázat | Beküldte: Gladon | 2008.11.12. 21:41

Az alábbiakban kivonatosan közöljük a pályázati felhívás szövegét.

I. A pályázati felhívás témakörei

1. Interaktív média és internet
KépE területen minőségi és interaktív közösségi digitális tartalmakra várunk ötleteket. Jó példaként szolgálhat a Wikipédia, a többnyelvű, nyílt tartalmú, közösség által fejlesztett webes lexikon, a bárki által hozzáférhetı digitális glóbusz a Google Earth, vagy akár a világ legnagyobb online piactere az ebay. Fogalmazzátok meg, hogy milyen, személyi számítógépen, vagy akár mobiltelefonon keresztül igénybe vehetı digitális tartalmakra és szolgáltatásokra lenne még szerintetek szükség.

2. Informatikai eszközök az oktatásban
Cél az informatikai eszközök térhódításának elősegítse az iskolai oktatásban, hogy a lehető legtöbben és legnagyobb arányban használják az internetet és az informatikai eszközöket a tanulásra. Írjátok le, hogy milyen új informatikai megoldások tehetik még színvonalasabbá, érdekesebbé az oktatást, hatékonyabbá és szemléltetőbbé a tanulás folyamatát! Gondoljatok csak az interaktív táblákra vagy a Sulinet Digitális Tudástárára.

3. Informatikai eszközök az idősek szolgálatában
Olyan informatikai eszköz és szolgáltatás ötleteket várunk, amelyek az időseket segítik mindennapi életükben. Cél, hogy önálló életvitelüket, biztonságérzetük fenntartásával a technika segítségével a lehetı leghosszabb ideig megőrizhessék. Fogalmazzátok meg, hogy szerintetek hogyan lehetne a digitális szakadékot csökkenteni a fiatalok és az idősek között, vagyis azt, hogyan lehet rávenni az idősebbeket, hogy éljenek a technika adta lehetőségekkel! Mutassátok be, hogy ti milyen módszerrel vennétek rá az időseket ezen eszközök használatára, hogyan ébresztenétek fel a nagymama és a nagypapa érdeklődését, hogy idegenkedését leküzdve megismerje, hogy mi mindent tud neki nyújtani a digitális világ.

4. Informatikai eszközök a fogyatékkal élők szolgálatában
Olyan informatikai eszközökre és szolgáltatásokra vonatkozó ötleteket várunk, amelyek a fogyatékkal élőket segítik mindennapi életükben, fogyatékosságuk leküzdésében, életminőségük javításában. Cél, hogy e speciális segítséget igénylő emberek a technika segítségével aktív tagjai lehessenek a társadalomnak, ne érezzék magukat kirekesztve. Példaként szolgálhat a mozgássérültek által egér helyett a számítógép vezérlésére használt kamera, amely követi a szem mozgását.

5. Számítógépes játékok

A számítógépes játékokkal játszik az egész világ, gyermek és felnőtt egyaránt. Olyan számítógépes játékok részletesen kidolgozott ötleteit, játékokhoz kapcsolódó hardverek (pl.: játékvezérlők), játéktípusok ötleteit várjuk, amelyek újdonságtartalmára építve a fejlesztık új játékokat dolgoznak majd ki. Nemcsak PC-n, hanem konzolon és mobilon futtatható játékon is gondolkodhattok. Bátran engedjétek el a fantáziátokat bármelyik játéktípusban, és a játék szólhat a legkisebb gyerekektől a felnőttekig bármelyik korosztálynak.

6. Mobil eszközök és szolgáltatások
Ugye mennyire jó, hogy a legtöbb telefonban már beépített kamera található, vagy az, hogy a mobil internet segítségével bárhol a világon megnézheted az e-mailjeidet, csetelhetsz a barátaiddal, fizethetsz a mozijegyért a mobiloddal, vagy rákereshetsz a térképen az úticélodra? E területen a mobilkommunikáció jövőjét meghatározó előremutató és innovatív ötletek beküldését várjuk.

7. Grafika, dizájn
Itt a lehetőséged, hogy kiéld a kreativitásod. Szeretnél mobiltelefon, számítástechnikai eszköz, multimédiás tartalom, vagy számítógépes program felületének tervezője lenni? Nincs más dolgod, mint pályázni formaterveddel a felsorolt területeken! Cél, hogy könnyen kezelhetı, funkcionális, s nem utolsó sorban szemet gyönyörködtetı dizájnötletek szülessenek, amelyek segítségével élmény lesz használni az egyes programokat.

8. Egyéb informatikai megoldások
Természetesen az informatika és az internet területét érintı valamennyi ötlettel pályázhatsz (szoftver, hardver, szolgáltatás). A lényeg, hogy merj gondolni egy merészet és hagyd, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziád és érvényesüljön a kreativitásod. Egy ilyen gyorsan fejlődő területnek, mint az informatika, szüksége van az innovatív koponyákra.

II. A beadandó pályamű terjedelme:
A beadandó pályamű, azaz az ötlet leírásának elvárt terjedelme: 2–5 A4-es oldal, amely tartalmazhat ábrát, fotót, csatolható hozzá futtatható számítógépes állomány stb. is.

III. A támogatásban részesülı pályázatok várható száma

A támogatási keretösszegből maximálisan 300 pályázat kaphat támogatást.

IV. A támogatás nyújtásának módja, mértéke
Pályázatot diákok nyújthatnak be, iskolájukkal vagy az iskola alapítványával közösen. Pályázni egyedül és csapatban is lehet. Egy csapat maximum 4 fős lehet. Az értékelésnek A és B kategóriája lesz korcsoportok szerint, A kategóriába tartoznak a 7–9. osztályosok, B kategóriába tartoznak a 10–13. osztályba járók.

Az NKTH a támogatási szerződést nem a diákokkal, hanem a diákok iskoláival vagy az iskola alapítványával – mint befogadó intézménnyel – köti meg.

Elnyerhető támogatás összege 330.000,- Ft pályázatonként, amelyből 300.000,- Ft a diáko(ka)t és 30.000,- Ft az iskolát, ill. iskola alapítványát illeti meg.

A pályázat résztvevői a 133/2004. (IV. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint a támogatásból előleget igényelhetnek, melynek maximális összege, a jogszabályi feltételekkel összhangban, a teljes támogatás 100% költésvetési szervek (állami iskolák) esetén, illetve magán, alapítványi vagy egyházi fenntartású iskolák esetében 90%.

V. A pályázatok benyújtásának határideje
Beadási határidő: 2008. december 8.
A beadási határidő betartását a postai bélyegző kelte igazolja.

A pályázattal kapcsolatban minden szükséges információ megtalálható ITT.

Forrás: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal weboldala

Gladon

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.