Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Szeptember – Október
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (5)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Novellaverseny és fanfiction verseny az Animekarácsonyon!

Pályázat | Beküldte: Mary Blade | 2014.11.27. 12:21

Kép

Novellaverseny

A verseny mostani témája a fantasztikum, ennek értelmezését rátok bízzuk, írhattok vérbeli fantasyt, vagy Scrooge mintájára kísértetes mesét, de ha a horror műfaja érdekel titeket leginkább, akkor se fogjátok vissza magatokat, támadjanak a zombik!

Fanfiction verseny

A verseny mostani témája nem kötött, csak az általatok megjelölt forrásanyagtól függtök. Viszont rendhagyó jelleggel most nem csupán animékből vagy mangákból készült fanfictionöket várunk, hanem a Star Wars, a Gyűrűk Ura, az Avatar: Az utolsó léghajlító (illetve annak folytatása, A Korra legendája) és a My Little Pony univerzumát felhasználó fanfictionöket is elfogadunk.
A következő információk mindkét pályázatra vonatkoznak:
Az írások hossza maximum 20 000 karakter lehet (szóközökkel). Ajánlott a Times New Romanbetűtípus használata, a 12-es betűméret és a másfeles sorköz. A nevezéseket feltölthetitek .doc és .docx formátumban, a többit sajnos nem tudjuk elfogadni. A dokumentum címében pedig a polgári neved és a történet címe szerepeljen az alábbi példa alapján:

Szabo_Krisztian_Harom_Gracia
Ezekből kerül majd ki a zsűri által meghatározott legjobb öt novella, majd egy első helyezett és egy közönségdíjas. Az első helyezett minimum 20 ezer forint értékű könyv- és ékszercsomag boldog tulajdonosa lehet, míg a közönségdíjas egy minimum 10 ezer forint értékűvel gazdagodhat!
A díjazottakat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg. Valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket, illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a legjobb műveket beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.
Egy szerző összesen egy írással indulhat. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.
A kategóriába beküldött írások kizárólag adaptációk lehetnek és azok főszereplői az adott fandom karaktereinek kell lenniük. De mellékszerepben természetesen feltűnhet általad kitalált is.
A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. Viszont ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül légy következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.
Továbbá a zsűri tisztelettel kéri azokat a versenyzőket, hogy művükkel együtt egy (lehetőleg nem általuk írt) viszonylag részletes ismertetőt/összefoglalót is linkeljenek az írásuk elején a történetük alapjául szolgáló forrásról maximum 1-2 oldal terjedelemben, az esetleges információhiány elkerülése érdekében.
Az írásokat a fanfic@mondocon.hu-ra és a fanfiction@windowslive.com-ra kell elküldeni 2014. 12. 04., éjfélig.
További kérdéseiteket a fórumban tehetitek fel!
Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből! Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.
A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít! Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!
KépJó versenyzést kívánunk!
A MondoCon csapata
http://www.mondocon.hu/friss-hirek/felkerultek-az-animekaracsony-elso-versenykiirasai/MondoCon

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.