Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Január – Február
1.  herryporter (128)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (10)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Minden idők legjobb fantasy könyvei 3.rész

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2023.02.26. 17:48

Most a felnőtteknek szóló könyvek második felével jöttem számotokra.

KépFonda Lee - Jade City (Jáde város)

Hűvös ázsiai nagyvárosi környezet, valamint a mágia és a kung-fu egyedülálló keveréke teszi ezt minden idők egyik legjobb fantasy könyvévé. A Kekon szigetiek élete a jáde körül forog. Nemcsak a sziget legértékesebb erőforrása, de néhány kiválasztott képes általa mágiát használni. Egy szörnyű háború után a jáde kereskedelmi ára rosszabb, mint valaha. Amikor megjelenik egy új drog, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy jáde-t használjon, az egykor átlagos háború, most még veszélyesebbé és kegyetlenebbé válik.KépJ.R.R. Tolkien - The Lord of the Rings (A gyűrűk ura)

Noha nem ez a könyv az első fantasy könyv, mégis meghatározta a modern fantasy műfajt. Epikus küldetés középkori környezetben, nagyszerű varázslatokkal, ősi tanokkal és elképesztő gazemberekkel. Egy kis Hobbitnak megvan az egyetlen tárgya, amit a nagy gonosz keres az Egy gyűrű. Csak ő és a barátai menthetik meg a világot.

KépBrandon Sanderson - Mistborn: The Final Empire (A végső birodalom)

Brandon Sanderson a modern fantasy szinonimája. Bár nem ez volt az első könyve, ez az, ami felvette erre a listára. 1000 éve a világ az Uralkodó zsarnokoskodása alatt állt, a Szkák nemzedék a rezsim alatt rabszolgasorba került. Most egy félig Szkák árva felfedezte, hogy rendelkezik a ködszerzetek hatalmával. Allomancistákból csoportot gyűjt maga mellé, mindezt abban a reményben, hogy megdöntheti az Uralkodó hatalmát.KépAmos Tutuola - The Palm-Wine Drinkard (A pálmabor csapos)

Íme a fantasy műfaj klasszikusa, amelyről túl kevesen hallottak. A részben önéletrajzi jellegű, és erősen, a Joruba folklórra épülő világ egy alkoholista férfi történetét meséli el. Aki a halott pálmabor csaposát keresi. Vadul ötletes és ügyesen nyers, ez volt az első regény, amelyet Tutuola angolra fordított.


KépR. F. Kuang - The Poppy War

Ez a sorozat az egyik legjobb az epikus történelmi katonai fantasyk közül. Rin szegény, sötét bőrű lány, akitől semmit sem várnak el. Ám meghirdetik a Kejut, (amely a birodalom fiatalságának próbája) ami azt jelenti, hogy aki kiállja a próbákat az a Birodalom legelitebb katonai iskolájába járhat, ami Rinnek sikerül. De ha egyszer ott van az iskolában, neme, bőrszíne és szegénysége célponttá teszi, mert csak az erősek maradhatnak életben. A benne rejlő hihetetlen erő azonban az egyetlenné teszi aki megtudja állítani a következő háborút.


KépGene Wolfe - The Shadow of the Torturer (A kínvallató árnya)

Egy könyv, amely a fantasy és a science fiction furcsa keverékét indítja el, egy posztapokaliptikus világban. Severian a Kínzók céhének tanítványa. Ám egy nap elköveti a legnagyobb bűnt céhében, könyörületet tanúsít. Severian száműzve vándorol sajátos képességeivel a vidéken. Hamarosan azon kapta magát, hogy belekeveredett az ország politikai machinációiba, és rájön, hogy a háború ugyanolyan jó hely, mint bármely másik.

Ennyi volt, az eredeti angol cikket megtekintheted ITT.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.