Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Január – Február
1.  herryporter (128)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (10)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Minden idők legjobb fantasy könyvei 2.rész

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2023.02.21. 18:54

Ezúttal felnőttekhez szóló fantasy könyveket hoztam el nektek.

KépNeil Gaiman - American Gods(Amerikai Istenek)

A sikersorozatnak számító könyv, alap elképzelése, hogy a pantheon istenei valóságosak, mint például a skandináv, az egyiptomi és a görög ám követők nélkül erejük csökken. Evvel ellentétben, vannak növekvő erejű új istenek mint például a vásárlás, internet és technológia. Az összecsapás elkerülhetetlen, a régi és az új istenek között, mind ennek középpontjában egy Árnyék nevű ember áll.
KépSarah J. Maas - A Court of Thorns and Roses(Tüskék és rózsák udvara)

Sarah J. Maas felpörgette a könyvvilágot ezzel a sorozattal, amely a Szépség és a Szörnyeteg varázslatos, romantikus újragondolásában kezdődik. Tündérek és mindenféle más nagyszerű fantáziaelemek népesítik be ezt a sorozatot, és sokkal nagyobb veszélyek leselkednek rájuk, mint a zárkózott falusiak.

KépAnne McCaffrey - Dragonflight(Sárkányröpte )

Pernben az élet hosszú ideje jó és békés. Egy ősi és szörnyű mítosz azonban újra szárnyra kél, és azzal fenyeget, hogy mindent elpusztít és tönkretesz. Lessa egy számkivetett, akit megfosztottak elsőszülöttségi jogától és családjától. Ahogy ez a hatalmas fenyegetés növekszik, úgy nő Lessa is. Mély telepatikus kapcsolata egy sárkánnyal sárkánylovassá teszi, és talán meg tudják állítani a növekvő gonoszt.

KépRobert Jordan - The Eye of the World(A világ szeme)

Robert Jordan sorozata nagy hatást gyakorolt a fantasy műfajra. A sötétséget már régen bezárták, de fenyeget, hogy újra elszabadul. Most már csak az újjászületett sárkány tudja megállítani a Sötét Urat. Talán épp a folyóközből valaki.KépN.K. Jemisin - The Fifth Season(Az ötödik évszak)

Ennek a sorozatnak minden kötete Hugo- díjat nyert. Ebben a világban a mágia használói rabszolgák és irányítás alatt állnak. Az emberek félnek tőle, hogy a mágiával bírók képesek megtörni a világ rendjét, de mégis szükségük van a képességeikre. Meggyilkolt fia és elrabolt lánya miatt egy nő bosszúra szomjazik, amely sokkal nagyobb dolgokhoz vezet.
KépGeorge R. R. Martin - A Game of Thrones(Trónok harca)

A valaha volt egyik legnagyobb sorozat. Még a legutóbbi folytatás, a House of the Dragon is hatalmas sikert aratott. Ez a politikai machinációkról, hatalmas csatákról és sárkányokról szóló fantasy regény hosszú és bonyolult mégis tökéletes.KépKen Liu - The Grace of Kings(A király kegyelme)

Ken Liu alkotta meg a „silkpunk” kifejezést ennek a sorozatnak a leírására. Kuni és Mata teljesen összeférhetetlennek tűnnek. Kuni egy egyszerű útonálló. Mata egy hatalmától megfosztott uralkodó rideg és kemény fia. Amikor azonban lázadás kezdődik a császár ellen, a csaták során a két fiúban rokonszenv alakul ki. A lázadást követően azonban két ellentétes a hatalomért versengő csoport élére állnak, így újragondolva illékony barátságukat.Ennyi volt a második rész.Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.