Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (4)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Emberi mélységek – helyzetjelentés

Pályázat | Beküldte: Gladon | 2010.06.13. 23:28

Elsőként nézzük a számokat, feltételezve, hogy a legtöbben erre kíváncsiak.
Az Emberi mélységekre 191 pályázó több mint 300 műve érkezett be. A műfaji megoszlást tekintve, a legtöbb írás novella kategóriában érkezett hozzánk – körülbelül az összes mű 70%-a –, ezt követték a versek valamivel több, mint 20%-al, majd néhány regényrészlet, teljes regény és kisregény, végül egy dráma és egy szakdolgozat részlet zárta a sort. A beküldők között nemcsak hazai, hanem vajdasági, romániai és egy magyar származású kanadai szerző is szerepel.
Néhány mondatban saját gondolatainkról, tapasztalatainkról is beszámolnék.
Elsőként szeretném megköszönni pályázóinknak, hogy ilyen sokan megtiszteltek minket bizalmukkal. Meg kell valljuk, nem számítottunk arra, hogy a pályázat ennyire sikeres lesz… Sajnos a beküldött művek nagy száma miatt a kiírásban szereplő, június 15-re tervezett eredményhirdetést is el kell halasszuk. Még pontosan nem tudjuk megmondani, mikorra lesz végleges eredmény, de természetesen erről is külön cikkben számolunk be a Fiction Kult-on, és e-mailben értesítjük majd a nevezőket.
A pályázatok tartalmát illetően meglepett bennünket, hogy számos olyan írás is érkezett, melyek nem tartalmaztak fantasztikus elemet. Ugyanakkor ezen művek között is akadtak szép számmal, melyek figyelemre érdemesek, ezért gondolkodunk azon, hogy különdíjat/kat is létrehozzunk.
Egyelőre talán ennyi, amit el tudok mondani a pályázattal kapcsolatban, de természetesen a fórumban továbbra is lehet kérdezni, érdeklődni.Gladon

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

Mab Tee 2010.06.17. 12:24 | # 2
Avatar
Kedves Gladon!

Köszönjük szépen a &"helyzetjelentést&". Lenne még egy kérdésem: Körülbelül mennyien teljesítették a második kör feltételeit? Azaz hány novellából választjátok ki a legjobb ötöt, amit a Galaktika szerkesztőségének küldötök?

Köszönettel:

Mab Tee

 

sabic 2010.06.13. 23:57 | # 1
Avatar
Azért az a beérkezett 300+ mű elég szép mennyiség. Igazán kitettek magukért a kedves alkotók. smiley