Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Mihgor17 (1)
2.  Barbossza11 (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Elhunyt Leonard Nimoy

Nagyvilág | Beküldte: RV | 2015.03.01. 10:57

Szomorúan értesültünk róla, hogy Leonard Nimoy, a legendássá lett Star Trek sorozat Mr. Spockja február végén elhunyt. Nimoy tavaly jelentette be, hogy súlyos tüdőbetegségben szenved, és egy ideje már rendszeresen kórházi kezelésre szorult, ám az év eleje óta hirtelen rohamosan romlani kezdett az állapota. Februárban kórházba szállították, de a betegség már annyira előrehaladott állapotban volt, hogy nem tudtak segíteni rajta. 83 évet élt.
Leonard Nimoy afféle romantikus alak volt; foglalkozott színészettel, rendezéssel, de számos verset, prózát írt, és még a zenélésbe is belekóstolt olykor. Már egészen kis gyerekként megkedvelte a színész mesterséget, és gyakorlatilag attól fogva a színház, a film és a televízió körül forgott az élete. Amikor elvállalta, hogy megformálja Mr. Spock szerepét az induló Star Trek sorozatban, talán maga sem gondolta, hogy az évtizedek során milyen hatalmas kultusz épül majd ki köré, és a szerep elkíséri élete végéig. Népszerűségét (és persze Mr. Spockét is) erősítette, hogy mindig kedves volt a rajongókhoz, és nem érezte tehernek az általa megformált karaktert, még évtizedek után sem.
Egy gondolatával búcsúzunk tőle: "Az élet olyan, mint egy kert. Vannak benne tökéletes pillanatok, ám azok nem tarthatók meg örökké. Csak az emlékezetben."

Kép


Nyugodjék békében!


Forrás: Tor.comRV

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.