Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Szeptember – Október
1.  herryporter (120)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (19)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Egy váratlan fordulat

Képregény | Beküldte: RV | 2012.09.18. 16:35

Nemrég készült el a Marvel Comics Avengers vs. X-men című sorozatának soron következő kötete, szám szerint a tizenegyedik, és a cselekmény során Képegy igen meglepő fordulatot vállaltak be a szerzők. Olyat, amely máris megosztja, felháborítja, vagy éppenséggel megelégedéssel tölti el az olvasókat – de ez nem is meglepő egy fontos (és népszerű) karakter félreállítása esetében. Figyelem, aki esetleg nagy rajongó, és alkalma nyílik olvasni a kötetet, az most gyorsan ugorjon vissza a főoldalra, mert SPOILER következik.
A sorozat legújabb epizódjában meggyilkolják az X-men csoport alapítóját, Charles Xavier professzort, és a tettes nem más, mint egyik kedves tanítványa, a csoport jelenlegi vezetője, Scott Summers, vagyis Küklopsz. Az író, Michael Bendis azt nyilatkozta, hogy Xavier halála elég Shakespeare-i volt. „Nem szoktam ekkora drámai ívet vinni a történetbe, de ahogy ezt a részt befejeztem, meglepődtem, hogy mégis milyen erővel árad a tragédia a jelenetből. Küklopsz, aki nyilvánvalóan nem ura tetteinek, nem egyszerűen meggyilkolja a professzort, hanem mindenki szeme láttára teszi ezt. Mindenki látta, és ő maga is tudatában volt a gyilkosságnak.” Bendis hozzátette, hogy nagyon örült, amikor a Marvel elfogadta ezt a történeti ívet. Ahogy megjegyezte: „Ez a sorozat egyszerűen kinőtte a kopasz telepata karakterét. A többi szereplő mind tovább fejlődött valamilyen formában, és a cselekmény is olyan irányba kanyarodott el, amelyben Charles karakterére nem igazán volt szükség.”
Néhány rajongó felháborodott a történet ilyetén alakulása miatt, mások viszont nem kevés cinizmussal arra hívták fel a figyelmet, hogy már számos esetben jött olyan fordulat, amelyből Xavier halála következett volna, ám a professzor mégis mindig visszatért. Tom Brevoort, a Marvel főszerkesztője azonban egy interjúban megerősítette, hogy ezúttal nincs visszaút, és Xavier professzor végleg eltávozott.


Forrás: The GuardianRV

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.