Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Barbossza11 (1)
2.  csadia (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (3)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

Amerikai vámpír

Képregény | Beküldte: Porter | 2010.10.03. 16:43

KépStephen King már eleget látott abból a dologból, amit ő csak „édes-csábító” őrületnek nevez. Most pedig a rémtörténet királya egy kicsikét több harapással támogatja a vérszívókat.
Hogy ezt elérje, King részt vesz az American Vampire (Amerikai vámpír) képregénysorozat munkálataiban, amely a Vertigo/DC Comics gondozásában jelenik meg. A történet az Egyesült Államok történelmét mutatja be a halhatatlan vérszívók szemüvegén keresztül. Az első keményborítású verzió Amerikában szeptember 29-én érkezett a képregényüzletekbe, majd jövő hét elején a könyvesboltokban is megtalálható lesz. Ez az első eset, hogy King közreműködik egy képregényben.
Két összekapcsolódó történetben Scott Snyder író, 1920-as esetről mesél, amikor is megtörténik az első találkozás Hollywoodban néhány veszedelmes európai vámpírral, mialatt King megmutatja a makacs törvényen kívüli, Skinner Sweet sztoriját. Az említett alakot 1880-as időszakban ölték meg és tették vámpírrá, ő pedig az első generációját hozza el az új amerikai vámpír-típusnak. Napfény vagy keresztek nem állhatják úját Skinnernek és társainak.
A tradicionális vámpír mindig egy elrabló, a sztori pedig az amerikai terjeszkedés és az iparosítás története is valahol” – mondja King. Hozzáteszi, hogy Skinner igazi erőszakossága mindenekelőtt amerikai jellemvonás. „Az ötlet, hogy ő miért akar visszatérni, egyfajta bosszúként jellemezhető, ez pedig abban nyilvánul meg, hogy mindent olyan gyorsan akar, ahogy csak tud, és olyan kíméletlenül, ahogy csak lehet… Ezt úgy nevezném, mint egyfajta amerikai Desperado-stílust.
Habár ez a dolog nem felkapott és divatos a jelenlegi tömeg-kultúrában, King mégis azt mondja, biztos benne, hogy sokan kíváncsiak a vérszomjas vámpírokra. „Amikor vérszívót említek, arra gondolok, hogy igen, ő pontosan a Te véredre szomjazik. Ez nem egyenlő azzal, hogy veszek egy korsó vért, mint a True Blood-ban, vagy hogy Edward és családja kimegy a természetbe és rénszarvasokat marcangol szét a fák között.” (Itt King a Twilight sorozat furcsa szokásokkal rendelkező vámpírjaira gondol – a szerk.)
King azt is megjegyzi, hogy az előbb említett két történet valójában nem horror, inkább valamiféle romantikus mű. Ez persze nem jelenti azt, hogy King ne tisztelné a True Blood-ban megbújó szexet és türelmetlenséget. „Ez tényleg nagyon sokrétű dolgokról szól, és ezek nagyon izgalmassá teszik a történetet”– mondja.
King felvillanyozónak tartja a munkát az Amerikai vámpír-szérián, Snyder pedig megjegyezi, hogy King legalább olyan éhesen vetette bele magát a munkába, mint ifjúkorában. „Amikor ráharap a dologra, látszik rajta, hogy élvezi, ráadásul ilyenkor úgy ír, mint egy démon.” Aztán Snyder azt is hozzáteszi: „Ez nagyon lelkesítő dolog.
King viccelődik egy másik képregény beindításával is, amit ő Afterlife-nak (Az élet után) hív. „Ez valami olyan dolog, amit szeretnék kipróbálni” – mondja. „De a másik dolog az, hogy azt is meg akarom tanulni, hogy lehetnék egy jófajta ínyenc-szakács, szóval ki tudja?

Forrás: usatoday.comPorter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.