Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

November – December
1.  Barbossza11 (1)
2.  csadia (1)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (11)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

A Megnevezhetetlen

Képregény | Beküldte: shrap | 2009.07.26. 23:10

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.

Ezt a mondatot lehetőleg ne olvasd fel hangosan! Meg se próbáld, mert annak igen sokféle és egytől egyig beláthatatlan következményei lehetnek!

KépImmáron negyedik képregényünk jóval sötétebb vizekre visz minket, mélyen H. P. Lovecraft különös, rémekkel teli, nyomasztó univerzumába, ahol a Nagy Cthulhu lusta death metál zenekarokat fogyaszt el, amiért azok hanyagságukban a fenti mondatot használják dalszövegnek, a temetőbéli szörnyek Schopenhauerről diskurálnak, és Yog-Sototh ki nem állhatja, ha szappanbuboréknak nézik. De ezek úgyszólván természetes dolgok, ha a Nagy Öreg isten a táplálkozáson túl kerül kapcsolatba a Föld nevű bolygó – legalábbis saját állításuk szerint – legintelligensebb lakóival.
Az alkotó, Francois Launet (alias Goomi) 1971-ben született és különböző szerepjátékokon keresztül ismerkedett meg Lovecraft világával, ami akkora benyomást tett rá, hogy beállt kultistának. És csak a kedvező csillagállásoknak köszönhető, hogy tevékenysége ellenére még mindig nem lett a Nagy Cthulhu vacsorája.
A Végzet Megnevezhetetlen Szentélyét (Unspeakable Vault of Doom) szabadidejében üzemelteti, ennélfogva véletlenszerűen és persze Cthulhu álmainak függvényében frissül. Jelenleg kevéssel több, mint 300 részt számlál és ez a fenti okokból kifolyólag a végtelenbe tart egész addig, amíg hirtelen abba nem hagyja. (Lásd fentebb).
A képregény élvezetéhez, ill. megértéséhez szükséges H.P. Lovecraft univerzumának bizonyos mértékű ismerete. Ha ez nem áll fent, javasoljuk, hogy olvass el néhány (de legalább egy) Lovecraft novellát – például a Cthulhu hívását (Call of Cthulhu) –, és csak azután fogj neki a képregénynek!
(Lehetőleg este, egyedül, halovány gyertyafénynél. Jelen cikk írójának volt szerencséje hozzá és ezért mindenkinek meleg szívvel ajánlja.)

Hozzászólásaitokat, észrevételeiteket várjuk a Megnevezhetetlen fórumában.

Jó szórakozást kívánunk és FHTAGN!Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.

shrap 2009.07.28. 20:39 | # 3
Avatar
vinitor írta:
a trélernek ütősnek kell lenni, ez alapszabály ;) több chuhul.., chtlu.., áh, mindegy, csulát így az elején! :)Vigyázz minek nevezed ő zöldségét, nehogy a végén előugorjon valahonnét. snegatif
cheesy

 

vinitor 2009.07.28. 18:33 | # 2
Avatar
a trélernek ütősnek kell lenni, ez alapszabály ;) több chuhul.., chtlu.., áh, mindegy, csulát így az elején! :)

 

sabic 2009.07.28. 0:58 | # 1
Avatar
Már régóta tervezem, hogy olvasok egy kis Lovecraftot, de most már tényleg muszáj lesz. cheesy
[ Módosítva: 2009.07.28. 0:58 ]