Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Július – Augusztus
1.  herryporter (63)
2.  Gimli (3)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (7)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2023 júliusi Sci-Fi könyvszemle

Könyvek | Beküldte: Mary Blade | 2023.07.27. 17:11

Jack Campbell - Implacable - Lost Fleet: Outlands #3 (Kérlelhetetlen - Az elveszett flotta: távoli világok 3.rész)Kép

A New York Times bestseller- sorozatának ebben a lebilincselő folytatásában John Geary admirális attól tart, hogy ő maga fenyegeti az emberiséget a legnagyobb veszélyel.
Távol az űr ismert és felderített részeitől, Geary és a Szövetség flottája egyedül van, és egy idegen fajhoz tartozó területen folytat diplomáciai tárgyalásokat, számára ismeretlen indokokkal.
Az egyébként is összetett és veszélyes küldetését tovább veszélyeztetik más emberi csoportok halálos fenyegetései, amelyek megpróbálják kizsákmányolni az idegeneket. Ám amikor egy másik idegen faj érkezik, melynek technológiája sokkal fejlettebb, mint az emberiségé, a tét a lehető legmagasabb szintre emelkedik.
Geary azt a parancsot kapta, hogy olyan diplomáciai érdekeket képviseljen melyekkel nem ért egyet, ráadásul a Szövetség eszméivel is ellentétesek. Ezért Gearynek döntenie kell, hogy engedelmeskedik-e a kapott parancsnak, vagy veszélyezteti az egész flottát. Szakítsa-e szét a Szövetséget, és semmisítsen-e meg mindent, amiért harcolt?

Tracy Wolff, Nina Croft - Star Bringer (Csillaghozó)Kép

A Firefly találkozik a Nulladik órával ebben a fergeteges, történetben.

A nap haldoklik... vészes gyorsasággal.
Az óra ketyeg, és a kilenc bolygó egyetlen túlélési esélye egy űrállomáson és az általa szállított földönkívüli eszközön múlik. Ezért amikor egy merénylő felrobbantja az állomást, hogy az ismert világ elpusztuljon, nagy gondok adódnak. A robbanás túlélői egy rossz állapotú űrhajóval kénytelenek elmenekülni, a darabjaira hulló állomásról. A gond csak az, hogy a hét túlélő között ott van a merénylő is. A paletta igen széles, egy hercegnő, egy fogoly, egy szélhámos, egy harcos, egy papnő, egy zsoldos és egy bunkó.
Most az egész galaxis erre a hajóra vadászik a Testvériségtől a Cégig, és még a lázadók is csatlakoznak a mulatsághoz.
Tehát látszólag az egyetlen dolog ami a haldokló nap és üdvösség közé áll az hét alkalmatlan személy... vagyis hős.

Brian Andrews, Jeffrey Wilson - The Sandbox (A homokozó)Kép

Egy aktivista vállalkozó, egy rosszindulatú mesterséges intelligencia és egy újonnan kinevezett gyilkossági nyomozó találkozik a Homokozóban. A Bárányok hallgatnak találkozik az Ex Machinával ebben az érdekes techno-thrillerben, amely újradefiniálja a gyilkosság jelentését a huszonegyedik században.

Amikor a világ vezető mesterséges intelligenciával foglalkozó cég vezérigazgatóját holtan találják otthonában, Valerie Marksot a hadsereg egykori CID-tisztje bízzák meg a gyilkosság felderítésével. Valerie képes olvasni az emberekben, és ez a képessége még sosem hagyta cserben. Ám ezúttal keményen próbára teszik képességeit, amikor ösztönei egy lehetetlen gyanúsítotthoz irányítják. Egy olyan mesterséges intelligenciához, amely a Pentagonnal folytatott titkos kísérletből született, Project Nomad néven.
Ahhoz, hogy megtudja az igazságot, Valerienek össze kell állnia két olyan férfival, akikben nem bízik. Egy Zöldsapkással, a Pentagon kísértetéből, valamint az áldozat korábbi társával aki az ügy első számú gyanúsítottja. A trió mit sem sejt a rájuk leselkedő veszélyekről, és az emberiséget fenyegető gazdasági válságról, ha a Project Nomad AI elszabadul.

Delilah S. Dawson - Star Wars: Inquisitor: Rise of the Red Blade (Csillagok háborúja: Inkvizítor: A vörös penge feltámadása)
Rian Hughes - The Black Locomotive (A fekete gőzmozdony)
Sharon Lee, Steve Miller - Salvage Right - Liaden #25 (Megmentési jog - Liaden 25.rész)
D.J. Butler - Between Princesses and Other Jobs - Indrajit Fix #2 (Hercegnők és egyéb munkák között - Indrajit és Fix 2.rész)
Djuna, fordítottaAnton Hur - Counterweight (Ellensúly)
Kemi Ashing-Giwa - The Splinter in the Sky (Az ég töredéke)
George R. R. Martin - George R. R. Martin Presents Wild Cards: Pairing Up (George R. R. Martin bemutatja Vad kártyák: Társítás)
Jayne Cowie - One of the Boys (Egy közülük)
Joseph Turkot - The Rain (Az eső)
Yume Kitasei - The Deep Sky (A mély égbolt)
Essa Hansen - Ethera Grave - Graven #3 (Ethera Grave - Graven 3.rész)
Aimee Ogden - Emergent Properties (Kiemelkedő tulajdonságok)
Robert Silverberg, Bryan Thomas Schmidt - Robots Through the Ages (Korokon átívelő robotok)
Nancy McCabe - Vaulting Through Time (Idő ugrás)

A könyvek listáját ezúttal is a Tor.com szolgáltatta.Mary Blade

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.