Bejelentkezés

Keresés

Heti Ranglista

Január – Február
1.  herryporter (18)
tovább >>        

Kedvenc képünk

Online felhasználók (0)

Online vendégek (8)

Elismerések

eFestival2009
eFestival2009
eFestival2009

Hírdetések

Cory Doctorow: Kistestvér
Szerzőket, szerkesztőket keresünk!

2022 novemberi Sci-Fi könyvszemle

Könyvek | Beküldte: herryporter | 2022.11.09. 16:00

Lássuk mit tartogat számunkra a november a Sci-Fi háza tályán.

Everina Maxwell - Ocean`s Echo (Tenger moraj)Kép

Tennalhin Halkana tud olvasni a gondolatokban, így mint minden neuromodifikált „olvasó”, önmagában is biztonsági fenyegetést jelent. Ám ha rendszer ellenőrzése alatt tartja akkor nagy érték. Nemcsak olvasni tudnak a gondolatokban, de navigálni is tudnak a kaotikus térben, a tágabb univerzum kapuját körülvevő forgatagokban.

A kétes körülmények között katonának besorozott Tennalt, Surit Yeni hadnagy, egy kötelességtudó katona gondjaiba helyezik. Míg Tennal tud olvasni a gondolatokban, addig Surit befolyásolni tudja azokat. Mint minden más neuromodifikált ő is rákényszerítheti akaratát másokra, és parancsot kapott, hogy elméjük egyesítésével irányítsa Tennalt. Surit látszólag elfogadja a parancsot de Tennalt beleegyezése nélkül nem hajlandó végrehajtani azt. Ezért hazudnak: hamisítanak egy szinkronkötést, és megtervezik Tennal szökését.

A legnagyobb esélyük egy küldetéssel érkezik – éppen abba a neuromodifikációs laborba, amelyet Surit áruló anyja húsz évvel ezelőtt elpusztított. A romok között pedig van egy szörnyű és elképzelhetetlenül erős kincs, amely felborítja a több évtizedes hatalmi harcot, és újabb háborút indít.

Tennal és Surit többé nem hagyhatják el színlelt szinkron kötésüket. Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljék a teljes katonai irányítást, ha befejezzik azt a szinkront, amelyet színleltek.

Scott Britz - InterfaceKép

A jövőben nem túl sok év múlva, mindenkit összekapcsoltak a kormány által jóváhagyott agyimplantátumok hálózatával. Az interfész életstílussá vált, amely minden embert korlátlan információhoz, folyamatos személyes üzenetküldéshez és azonnali hírekhez juttat. Elmúltak a mobiltelefonok és laptopok napjai, még maga a magány is elavult. Ám az Interfészt megalkotó zseni sötöt terveket sző, és azzal fenyeget, hogy egy halálos elektronikus agyvírust szabadít a világra. A világ sorsa Yara Avril NYPD kapitányára kezébe kerül, akinek meg kell állítania ezt a baljós, folyamatosan veszéjesedő összeesküvést, mielőtt késő lenne.

ed. Lavie Tidhar - The Best of World SF: Volume 2 (A világ legjobb Sci-Fi-jei 2.)
Eric Flint, Robert E. Waters - 1637: The Transylvanian Decision (1637: A Transylvániai határozat)
Linden A. Lewis - The Last Hero (Az utolsó hős)
W. Michael Gear - Reckoning (Az elszámolás)
Brian Herbert, Kevin J. Anderson - Dune: The Heir of Caladan (Dűne: Caladan örököse)
Kathleen O’Neal Gear - The Ice Orphan ( A jég árva)

Az eredeti cikk megtekinthető itt.



Her ryporter

Elválasztó

A legutóbbi öt írás ebben a témában

Hozzászólások

 


A hozzászólás csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára engedélyezett.
Kérjük jelentkezz be, vagy regisztrálj.